Ay’ın yüksek çözünürlüklü yeni fotoğrafı yayınlandı

İki astrofotoğrafçı, 200 bini aşkın fotoğrafı birleştirerek Ay’ın şimdiye kadar en net fotoğraflarından bazılarını elde etti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.08.2022, 16:53 26.08.2022, 17:49
Ay’ın yüksek çözünürlüklü yeni fotoğrafı yayınlandı

Uzay fotoğrafçılığıyla ilgilenen Andrew McCarthy ve gezegen bilimci Connor Matherne, 174 megapiksellik fotoğrafta Ay’ın şu ana kadar en detaylı görüntüsünü oluşturdular. 

Eşsiz görüntüler ortaya çıktı

İki astrofotoğrafçı, 200 bini aşkın fotoğrafı birleştirerek harika görüntüler ortaya çıkardı.

Birleştirmesi 1 sene sürdü

McCarthy'nin daha önemli başarısı, Ay’daki her yeryüzü biçiminin çok ayrıntılı fotoğrafını çekmiş olmasıdır. Ayrıac bu fotoğrafları birleştirerek ayrıntılı fotoğrafı oluşturmak 1 yıl sürdü.

"Artemis Avı" isimli fotoğraf, NASA'nın 29 Ağustos Pazartesi günü devasa Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) megaroketinin üstünde fırlatılması hedeflenen Artemis 1 ay görevine bir övgü değerinde.

Artemis 1, 2025 yılına kadar NASA'nın astronotları Ay'a götürmeyi hedefleyen Artemis projesinin ilk uçuşu olacak.

Araç, 42 gün boyunca insansız olarak yolculuk yapacak ve Ay yörüngesine girecek, daha sonra ekim başlarında Dünya'ya dönecek.

Ay'a mürettebatsız bir gidiş-dönüş görevi olarak değerlendirilen Artemis 1, mürettebatla yapılacak olan Artemis 2 görevine öncülük edecek.

İkinci görev çerçevesinde dört astronotla birlikte uzay aracı, Ay'ın etrafından geçip geri dönecek. Son görev Artemis 3'te de mürettebat, Ay yüzeyine inecek.

Yorumlar (0)