Apple’dan korona önlemi için veri sitesi

Apple telefonlarda yüklü olan "Haritalar" uygulamasında araç sürmek, toplu taşıma ve yürümek için gelen yol tarifi taleplerinin sayısını geçmiş kullanımlarla karşılaştıran raporlar yayınlanacağı duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.04.2020, 09:08
Apple’dan korona önlemi için veri sitesi

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Amerikan devi Apple, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının yayılmasını yavaşlatmak için alınan önlemler sırasında insanların daha az araç kullanıp kullanmadığını gösteren verileri kamu sağlığı yetkililerine bildireceğini açıkladı.

Amerikan teknoloji devi Apple'dan yapılan açıklamada, Apple telefonlarda yüklü olan Haritalar uygulamasında toplu taşıma, araç sürmek ve yürümek için gelen yol tarifi taleplerinin sayısını geçmiş kullanımlarla karşılaştıran raporlar yayınlanacağı kaydedildi.

Raporların günlük yayınlanacağının vurgulandığı açıklamada, karşılaştırmaların yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle konulan sokağa çıkma sınırlamaları öncesi dönem olan ocak ayının ortasında bir tarihle yapılacağı belirtildi.

Apple'dan yapılan açıklamada, verilerin kullanıcıların izlenmemesi, onların istek ve konumlarının gösterilmemesi için toplandığı ifade edilerek, verilerin 63 ülke veya bölgede kamu sağlığı yetkililerine iletileceği bilgisi paylaşıldı.

Türkiye'nin de dahil edildiği söz konuyu internet sitesine www.apple.com/covid19/mobility adresinden ulaşılabiliyor.

Yorumlar (0)