Apple Watch Series 6 tanıtıldı: İşte fiyatı ve bütün özellikleri...

Apple'ın yeni nesil akıllı saati Series 6 tanıtıldı. Uyku izleme, geliştirilmiş spor aktiviteleri ve ebeveynler için takip moduyla ön plana çıkan akıllı saatin tüm özelliklerini sizler için hazırladık.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.09.2020, 21:14 16.09.2020, 16:22
Apple Watch Series 6 tanıtıldı: İşte fiyatı ve bütün özellikleri...

Apple Wath Series 6, web sayfası üzerinden düzenlemiş olduğu bir etkinlikle görücüye çıktı. Bir önceki modele göre daha da geliştirilmiş seçeneklerle karşımıza çıkan Apple Watch Series 6, kimi yeni sensörlerle birlikte geliyor.

İşte Apple Watch Series 6'ya ilişkin her şey!

Apple Watch Series 6 özellikleri

Apple Watch Series 4 ile beraber sunulan ve 5. nesil akıllı saat ile süren aynı tasarım çizgilerini koruyan Series 6, kanda bulunan oksijeni izlemek ve daha iyi bir uyku takibi için gelişmiş sensörlerle beraber karşımıza çıkıyor.

Apple'ın 6. nesil akıllı saati, yeni Sp02 sensörüyle birlikte 15 saniyelik kısa bir zamanda kanda bulunan oksijen seviyesini ölçebiliyor.

Apple Watch Series 6, önceki nesil işlemciye göre yüzde 20'lik daha yüksek performans gösteren S6 işlemciden gücünü alıyor.

Uyku izleme teknolojisi

Apple'ın yeni nesil akıllı saati sene başında tanıttığı watchOS 7 işletim sistemiyle çalışıyor. Series 3'e kadarki tüm modelleri kapsayan watchOs 7, yeni uyku izleme teknolojisiyle de beraber geliyor.

WatchOS 7'nin özellikleri arasında yeni egzersiz programlarını destekleyen bir Fitness uygulaması ve devam eden korona salgınına ilişkin bir el yıkama özelliği, ayrıca çok zengin komplikasyonlar ve saat yüzeylerini başka kişilerle paylaşma seçeneği de bulunuyor.

Ebeveynler için yeni özellik

Bununla birlikte Apple tarafından, ebeveynlerin çocuklarını kontrol altına tutmak için Aile Kurulumu adında yeni bir özellik daha kullanıcılara sunuldu. Bu özellikle ebeveynler, çocuklarının Apple Watch ile kimlere mesaj gönderebileceği veyahut arayabileceğini de önceden belirleme imkanına sahip olacak.

Fakat bütün bu özellikler, sadece hücresel veriye sahip Apple Watch modellerinde bulunacak.

Bununla beraber Apple tarafında, geliştirilmiş fitness izleme ve sanal egzersizlerle bir abonelik sistemi olan Fitness Plus adındaki hizmetini de tanıttı.

Aylık olarak 9,99 dolar veya senelik 79,99 dolarlık abonelik paketleri bulunacak olan Fitness Plus hizmetiyle, Apple'ın Apple Music, News Plus ve TV Plus gibi öteki abonelik hizmetleriyle birlikte bir paket halinde satın alınabilecek.

Yeni Apple Watch fiyatı ne kadar olacak?

Grafit, altın, mavi veya çarpıcı bir kırmızı kaplama seçeneğiyle satışa sunulacak olan Apple Watch Series 6'nın fiyati ise 399 dolar olarak belirlendi.

Bununla birlikte Apple Watch Series 6 modelleri, 15 Eylül tarihinden itibaren satışa sunulacak ve saatin kutusunda şarj adaptörü bulunmayacak.

Yorumlar (0)