Apple 'Vision Pro' başlığını tanıttı

ABD'li teknoloji firması Apple, 2014 senesinden beri ilk yeni ana ürün serisi olan 'Vision Pro' başlığının tanıtımını yaptı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.06.2023, 01:07 06.06.2023, 17:31
Apple 'Vision Pro' başlığını tanıttı

Apple, her sene düzenlediği geliştirici etkinliği WWDC'de M2 Ultra çipi, 15-inç MacBook Air ve iOS 17 güncellemesi gibi güncelleme ve ürünlerin arasında olduğu yeni teknolojilerini paylaştı.

Firmanın 2014 senesinden beri duyurduğu ilk yeni ana ürün serisi olan 'Vision Pro' başlığının da tanıtıldığı etkinlikte ürünün fiyatının 3 bin 499 dolardan başlayacağı ve 2024'ün ilk aylarında satışa sunulacağı açıklandı.

Apple'dan Vision Pro'ya dair gerçekleştirilen açıklamada ise ürünün firmanın ilk uzamsal bilgisayarı olduğu belirtildi. 



Apple: Devrim niteliğinde

Vision Pro'nun, dijital içerikleri fiziksel dünyayla harmanlarken aynı zamanda kullanıcının başkalarıyla iletişimde kalmasına imkan tanıdığı kaydedilen açıklamada, söz konusu ürün için 'devrim niteliğinde' ifadesi kullanıldı.

Mevzubahis açıklamada, Vision Pro'nun kullanıcının sesi, elleri ve gözleri gibi mümkün olan en sezgisel ve doğal girdilerle kontrol edilen tümüyle üç boyutlu bir arabirim sunduğunun altı çizilerek, ürünün her iki ekranda 23 milyon pikseli birleştiren ultra yüksek çözünürlüklü görüntüleme sistemine sahip olduğuna işaret edildi.

Facebook, WhatsApp ve Instagram'ın sahibi Meta da geçtiğimiz hafta yeni sanal gerçeklik gözlüğü olan Quest3'ü tanıtmıştı. Ürünün fiyatının ise 499 dolar olduğu açıklanmıştı.

Yorumlar (0)