'Dünyanın en büyüğü' NATO komutasında

ABD'ye ait olan USS Gerald R. Ford uçak gemisi, Norveç Denizi'ndeki planlı çalışmalar çerçevesinde geçici olarak NATO komutasına girdi.

DÜNYA 06.06.2023, 01:29
'Dünyanın en büyüğü' NATO komutasında

NATO tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, dünyanın en büyük uçak gemisi olarak da bilinen USS Gerald R. Ford, kendine eşlik eden gemilerle beraber 2 Haziran tarihinden bu yana NATO komutasında deniz emniyeti çalışmaları ve eğitimler yapıyor. 

Planlı çalışmalar çerçevesinde Avrupa'da yer alan ABD'nin uçak gemisine ABD görev grubu içindeki kruvazörler ve destroyerler eşlik ediyor. Ayrıca bazı NATO üyesi ülkelerin deniz kuvvetleri unsurlarının da NATO komutası altındaki uçak gemisiyle beraber hareket ettiği öğrenildi.
 

Hafta boyunca görev yapacak

Erken uyarı uçakları, F-18 savaş uçakları, nakliye helikopterleri ve uçaklar taşıyan ABD'nin uçak gemisinin NATO komutasına girmesinin transatlantik birliğinin devamının büyük bir işareti olduğu kaydedildi.

Bunun ayrıca NATO üyesi ülkeler arasındaki komuta kontrol yapıları ve değişim kabiliyetinin kıvraklığının sağlamlığını ortaya koyduğu belirtildi. 

Uçak gemisinin hafta boyunca NATO komutası altında görev yapacağı aktarıldı.

Son olarak bir diğer Amerikan uçak gemisi USS George H. W. Bush, geçtiğimiz mart ayında Akdeniz'deki görevi esnasında ve Neptune Strike 2023 tatbikatında NATO komutasına girmişti.

Yorumlar (0)