Apple 16 inçlik yeni modelleriyle geliyor

Apple’ın Mac serisine katacağı yeni üyeleri 16 inç modellerinin konsept tasarımları paylaşıldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.10.2019, 13:30 18.10.2019, 15:49
Apple 16 inçlik yeni modelleriyle geliyor

Apple’ın uzun bir zamandır Macbook Pro serisine yeni üyelerini ekleyeceğine dair söylentiler konuşuluyor. Mevcuttaki 13 ve 15 inçlik modellerinin dışında 16 inçlikte Macbook Pro modellerini tanıtacağı söylenen Apple’ın söz konusu tanıtımı 2019 sonu veya en geç 2020 başı gibi yapması bekleniyor.

16 inç Macbook Pro nasıl olacak?

Bugün ise 16″ büyüklüğündeki MacBook Pro için konsept görselleri yayınlandı. 6 adet USB Type-C bağlantı noktası ile dikkat çeken bu model, tasarımsal açıdan iPad Pro ve iPhone X tasarımını baz alıyor. Keskin hatlar yerine oval hatlar tercih eden tasarımcı, bu modelde yine Touch Bar’a yer veriyor.

Model içerisinde bir ara OLED ekran olabileceği de iddia ediliyordu. Fakat iddialar yerini daha sonra micro-LED teknolojisine bırakmıştı. OLED ekranın yüksek maliyeti Apple’ın parçada daha fazla fiyat yükseltmemek adına bu girişimde bulunduğu ifade ediliyordu.

Hazırlanan yeni tasarımlar bir konseptten ibaret olmasına rağmen özellikle oval hatların yeni Macbook’u oldukça güzel gösterdiğini söyleyebiliriz.

Son olarak yeni modelde Intel’in 9. Nesil işlemcileriyle geleceğini hatırlatalım. Apple kanadında diğer modellerde olduğu gibi bu modelde de 8 GB Ram kullanacak olması yüksek ihtimal. SSD de aynı şekilde 128 GB olabilecek gibi duruyor.

Yorumlar (0)