Amazonlar'ı bekleyen tehlike: 2064'e kadar yok olacak!

Amazonlar'ı büyük bir tehlike bekliyor. Ağaçların kesilmesi ve kuraklık sebebiyle Amazonlar'ın, 2064 senesine kadar ortadan kalkacağı ifade edildi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 31.12.2020, 13:16
Amazonlar'ı bekleyen tehlike: 2064'e kadar yok olacak!

Uzmanlar, Amazonlar'a ilişkin endişe verici bir uyarıda bulundu. Ağaçların kesilmesi ve uzun zamandır yaşanan kuraklık sebebiyle Amazonlar'ın 2064 senesine kadar ortadan kalkacağı bildirildi. 

Büyük bir kısmı Brezilya'da bulunan Amazonlar, bilindiği üzere "dünyanın en büyük tropikal ormanı" şeklinde nitelendiriliyor. Amazonlar'ı, insan faktörü nedeniyle büyük bir tehlikenin beklediği ifade edildi.

"İnsanlar su kaynaklarına bağımlı" 

Amazonlar'ın ilerleyen süreçte çalıların ve otların bulunduğu açık bir savana dönüşeceği ve yoğun nemli orman özelliğini kaybedeceği belirtildi. İnsanların su kaynağı açısından söz konusu ormanlara bağımlı olduğu, bu nedenle durumun daha kötü bir hale gelebileceği kaydedildi. 

Bolsonaro'dan "yangın yok" iddiası!

Ağustos ayında Amazonlar'da 10 binden fazla yangın çıkmıştı. Konuya ilişkin tuhaf bir açıklamada bulunan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Amazonlar'da hiçbir şekilde yangın çıkmadığını, ormanların kendini muhafaza edebildiğini, hiçbir şekilde alev almadığını ve yoğun bir neme sahip olduğunu ifade etmişti. 
 

Yorumlar (0)