Amazon, drone ile teslimat yapacak!

Amazon, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Prime Air drone teslimat hizmetini kullanacak. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.09.2020, 12:55 01.09.2020, 16:45
Amazon, drone ile teslimat yapacak!

Dünyada drone teknolojisi gün geçtikçe daha fazla ilerleme kaydediyor. Böylece firmalar da söz konusu teknolojiyi yaygınlaştırarak farklı alanlarda kullanabiliyor. 

Kargo firmaları, drone'lar ile daha hızlı bir şekilde müşterilere teslimat yapabilmek üzere çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyor. 

Amazon, Las Vegas'ta geçen sene gerçekleştirilen MARS Konferansı sırasında teslimat drone'unun tanıtımını gerçekleştirdi. Söz konusu şirket, "Prime Air" adını verdiği teslimat hizmetini faaliyete geçireceğini duyurdu. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Federal Havacılık Kurulu ise drone teslimatları konusunda biraz daha temkinli davranıyor. Aradan bir seneden fazla zaman geçmesinin ardından Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Federal Havacılık Kurulu, Amazon'a bu konuda gereken izinleri verdi.

Söz konusu teslimat drone'unun 6 tane pervaneye sahip olduğu biliniyor. Drone, pervaneleri muhafaza etmek için altıgen bir yapıya sahip. 24 kilometrelik uçuş süresine sahip olan drone'un 5 kilogram ağırlığa kadar taşıma kapasitesi mevcut. 

Amazon, yarım saat içerisinde teslimatların insanlara ulaştırılmasını amaçlıyor. 

2013 senesinde üretilen teslimat drone'ları, güvenlik, istikrar ve verimlilik gibi konularda yapılan değişiklikler ile mevcut haline büründü.

Amazon'un teslimat drone'u "makine öğrenmesi" kullanıyor. Gelişmiş nesne algılama sistemine sahip olan drone, insanların bahçelerinde veya balkonlarında yer alan ipleri veya telleri belirleyebiliyor. Ayrıca söz konusu drone, evcil hayvanlar gibi hareket eden şeyleri de kolayca fark edebiliyor. 

Yorumlar (0)