Airbus, uçan taksi modelinin yeni versiyonunu tanıttı

Dünyanın en büyük havacılık firmalarından biri olan Airbus, Kentsel Hava Taşımacılığı pazarına sunmuş olduğu uçan taksi modeli CityAirbus modelinin yeni versiyonunu tanıttı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 23.09.2021, 13:38
Airbus, uçan taksi modelinin yeni versiyonunu tanıttı

Airbus’ın gerçekleştirdiği “Sürdürülebilir Havacılığa Öncülük” başlıklı zirvede, CityAirbus’ın yeni modeli tanıtıldı. 

Airbus’ın yeni modeli tanıtıldı

Yeni CityAirbus NextGen, elektrikle çalışan 8 adet pervane, V şeklinde kuyruk, sabit kanatlar ile donatılmış ve sıfır emisyonlu bir uçan taksi olarak tasarlandı.

Airbus Helicopters CEO’su Bruno Even, “Çevresel ve sosyal kaygıları ele alırken kentsel hava taşımacılığının şehirlere sürdürülebilir bir şekilde entegre edildiği tamamen yeni bir pazar yaratma arayışındayız. Airbus, asıl zorlukların araç teknolojisi ve iş modelleri ile olduğu kadar kentsel entegrasyon, toplumun kabulü ve otomatik hava trafik yönetimi ile ilgili olduğu kanaatinde. Topluma güvenli, sürdürülebilir ve tam entegre bir hizmet sunmak için tüm yetenek ve uzmanlıkları bir araya getiriyoruz” dedi.

Otonom uçuşla 4 yolcu taşıma kapasitesine sahip olan araç, 80 kilometre menzil ve 120 kilometre hıza ulaşabiliyor. 

İlk uçuş 2023’te

Kent içindeki görevler için ses seviyesinin önemine vurgu yapılan uçak, uçuş esnasında 65 desibel ve iniş esnasında 70 desibel altında sese sahip.

Şirketten gelen açıklamaya göre, CityAirbus ve Vahana modelleri toplamda 242 uçuş ve yer testi düzenledi ve yaklaşık olarak 1.000 km uçtu.

CityAirbus NextGen modelinin ilk uçuşunun 2023’te gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Yorumlar (0)