Zihinsel engelli genç kız kayboldu: 'Zorlu tutuluyorum' mesajı...

Ankara Yenimahalle’de, evlerinin bahçesini temizledikten sonra, dışarı çıkıp kedilerin su kabını değiştirmek isteyen zihinsel engelli Şirin Dilan Erdoğdu’dan bir daha haber alınamadı. Kızından haber alamayan ve gözyaşlarına boğulan anne, bir an önce kızının bulunması için yetkililerden haber bekliyor.  

YAŞAM 05.08.2021, 10:04 08.08.2021, 12:15
Zihinsel engelli genç kız kayboldu: 'Zorlu tutuluyorum' mesajı...

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde, zihinsel engelli 26 yaşındaki Şirin Dilan Erdoğdu, dün 15.00 sıralarında annesi Türkan Erbil ile birlikte evlerinin bahçesini temizledikten sonra, kedilerin su kabını değiştirmek üzere evden çıktı. 

Kızını bir daha bulamadı

Kızının dışarı çıktığı esnada, çöp poşeti almak için eve giren anne, geri döndüğünde bir daha kızını  bulamadı. Evin yakınında bulunan parkta ve sokakta kızını aramaya koyulan anne Türkan Erbil, kızını bulamayınca önce babasına haber verdi ardından polise başvurarak kayıp ihbarında bulundu. Sosyal medyada da gündem olan Erdoğdu’nun, bulunması için kullanıcılar onun fotoğraflarını paylaşıyor.

“Kızıma bir şey olmadan bulunmasını istiyorum” 

Kızının yanında yalnızca telefon olduğunu ifade eden ve kızına bir şey olmadan bir an önce bulunmasını isteyen Anne Erbil, “Yanında yalnızca telefonu var. Bir mesaj geldi fakat o mesaj doğru mu değil mi şu an onu bilemiyoruz. Bize yer tespit haberi bekleyin dediler. Kısa kollu, çizgili, açık mavi lacivert bir tişört var üzerinde ve taytı var. Ayağında toprak rengi bir bahçe terliği var. Başka bir şeyi yok. Kimliği aldı mı almadı mı bilgim yok. Kızıma bir şey olmadan bulunmasını istiyorum” dedi.

“Zorla tutuluyorum” mesajı

Kızının, kendi başına evden uzaklaşamayacağını ve bir yere gidemeyeceğine dikkat çeken Erbil, “26 yaşında özel bir çocuk. Kendini çok ifade edemez, korkar. Yetkililer sağ olsunlar ilgileniyorlar. Sesimin gidebildiği kadar halkımızdan, arkadaşlarımızdan çocuğumun bulunması için yardım bekliyorum. Hiçbir anne bunu yaşamasın. Bana bağımlı bir çocuktur, bensiz evden uzaklaşmaz, hiç bir yere gitmez. Kendi başına bir yere gitmez. Benimle ve ablalarıyla gezer. Çok sakin bir çocuktur. Kızımın mahallede bulunan bir arkadaşına telefonuna ‘zorla tutuluyorum’ şeklinde mesaj geldi. Ardından işte ben yalnızım yeri bilmiyorum gibi şeyler dendi. Karışık bir şeyler yani. Savcılıktan haber bekliyoruz” açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)