Orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin hikayeleri hüzünlendirdi

Muğla ve Antalya'da yaşanan orman yangınlarında yaşamını yitirenlerden 2'si orman işçisi ve toplamda 8 kişiden geriye hüzünlü öyküleri kaldı.

GÜNDEM 05.08.2021, 11:47 06.08.2021, 09:21
Orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin hikayeleri hüzünlendirdi

28 Temmuz’da Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 29 Temmuz’da Muğla'nın Marmaris ilçesinde çeşitli noktalarda yangın çıktı. 

Antalya’da 7, Muğla’da 1 kişi yaşamını yitirdi

Çıkan yangınlarda Antalya'da 7 kişi hayatını kaybederken, Muğla'da ise 1 kişi yaşamını yitirdi.

Yangında yaşamını yitirenlerden geriye ise duygulandıran ve hüzünlendiren hikayeleri kaldı.

82 yaşında evini saran alevleri söndürmeye çalışırken hayatını kaybetti 

Yaşanan yangın felaketinde ilk ölüm haberi, Antalya'nın Akseki ilçesinde çıkan orman yangınından geldi.

82 yaşındaki vatandaş Hasan Ali Yüksel, Kepezbeleni Mahallesi'nde bulunan evinin etrafını saran yangını söndürmeye çalışırken duman zehirlenmesi sebebiyle yaşamını yitirdi.

Hayatını kaybeden Hasan Ali Yüksel'den geriye ise türkü söylediği video ile fotoğrafları kaldı.

Yangından kaçmak için evlerine sığındılar

Manavgat'ta yaşanan orman yangınına Değirmenli Mahallesindeki evlerinde yakalanan 55 yaşındaki Osman ve 50 yaşındaki Şehri Kardaş çifti yaşamını yitirdi. Evlerinin etrafını alevlerin sarmasıyla birlikte ilk başta koyunlarını kurtarmaya çalışan Kardaş çifti, daha sonra evlerine girerek alevlerden kurtulmaya çalıştı. Kardaş çiftinin evlerinde cansız bedeni bulundu.

Manavgat ilçesi Gebece Mahallesi'nde yaşanan orman yangınını söndürme faaliyetleri esnasında arazözün yanmasıyla İzmir Bergama Orman İşletme Müdürlüğünden Erdal Tovka ve Manisa Akhisar Orman İşletme Şehit işçi Tovka, babası Halil Tovka’yla yaptığı son görüşmede "Yangın sürüyor, fazla konuşamayacağım, birazdan konuşalım. Anneme selam söyle." sözlerini kullandı.

Şehit olan işçi Yaşar Cinbaş'ın eniştesi Niyazi Üstündağ, Cinbaş için "İşine aşıktı. Her yere koşardı. Bana 'Vatana canımı veririm' demişti." sözlerine yer verdi.

Şehit işçilerden geriye yangınla mücadeledeki son görüntüleri kaldı.

Günlerce köpekleri evin önünde bekledi

34 evin yanmasına yol açan Manavgat'ın Kalemler Mahallesi'ndeki orman yangınında Fahri Yiğitokur ile birlikte Alman eşi Andrea'nın cansız bedeni bulundu.

Çiftin besledikleri evcil köpekleri, günlerce yaralı olmasına rağmen evinin önünde bekledi.

Çocukluktan itibaren tanıştıkları belirtilen çiftin, Türkiye’ye 17 sene önce taşındıkları, 5 sene Marmaris'te yaşadıktan sonra Kalemler Mahallesi'ne yerleştikleri belirlendi.

Söndürme ekiplerine ayran ve su taşıyordu

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki kaza yapınca yangının arasında kalarak yaşamını yitiren Şahin Akdemir (25) hayatını kaybetti.

Akdemir'in daha önceki söndürme ekiplerine ayran ve su taşıdığı ortaya çıkmıştı. Sosyal medya hesabından daha önce yaptığı paylaşımda Şahin Akdemir'in, "Su taşımaya devam. Yangın söndürme ekiplerine yine su taşıyacağız. Allah hayırlarımızı kabul etsin." şeklindeki ifadeleri dikkat çekiyor. İkinci görüntüde, yüzünde isler olan Akdemir, "Yangın devam ediyor, su taşıyoruz hala." sözlerini kullanıyor.

Vefat eden oğlu için açıklamalarda bulunan Baba Ali Akdemir, şunları söyled:

Oğlunun, yardım ekiplerine ayran ve su götürmeye gittiğini aktaran Akdemir, "Fedakardı, vatanı için her şeyi yapardı. Yangının söndürülmesine katkı için gitmişti. Orada şehit oldu. Hiç yılmazdı, mertti. 'Ölüme giderim baba, hayvanlar ormanlar yanıyor, insanlar rezil oluyor. Ben vatan için varım' demişti" sözlerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)