Yürek burkan son konuşma: "Öğrencilerin önünde yumruk attılar"

MEB, Gaziantep'te 6 katlı apartmanın terasından atlayarak intihar eden Türkçe öğretmeni Saadet Harmancı'ya (25) okulda mobbing uygulandığı iddialarına ilişkin soruşturma başlattı. Anne Gönül Harmancı, "Kızım atlamadan 10 dakika önce yine aradı. Okulda öğrencilerin önünde bana yumruk attılar. Kendisine bağırdım, 'yapma' dedim ama dinletemedim" dedi.

YAŞAM 14.11.2019, 20:48
Yürek burkan son konuşma: "Öğrencilerin önünde yumruk attılar"

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesi Ağılcık köyünde yaşayan Türkçe öğretmeni Saadet Harmacı, bu yılın nisan ayında Gaziantep 23 Nisan Mahallesi'ndeki Beykent İmam Hatip Ortaokulu'na atandı. 

Mayıs ayında stajyer öğretmen olarak göreve başlayan Saadet Harmancı, ailesine, okul müdürü ve yardımcısının sürekli kendisine baskı yaptığından yakındı. Yakın arkadaşlarına da bu durumu anlatan Harmancı, okul müdürü ve yardımcısını sık sık kendisine ve diğer stajyer öğretmenlere, "Memurluk hayatınız pamuk ipliğine bağlı. Sizi bitiririz" diyerek baskı yaptığını anlattı.

Annesini arayıp helallik istedi

10 Kasım günü Afyonkarahisar'da oturan annesi Gönül Harmancı'yı 3 kez arayan Saadet Harmancı, son olarak 18.00 sıralarında tekrar arayarak helallik istedi. 
Annesiyle konuştuktan sonra sosyal medyadan veda niteliği taşıyan 4 paylaşım yapan Harmancı, en son saat 21.00 sıralarında mesaj atarak öğrencileri ve arkadaşları ile vedalaştı. Daha sonra bir kafeye gelen Saadet Harmancı, iddiaya göre doktor olduğu bildirilen nişanlısı C.Ö. ile de telefonla görüştükten sonra saat 21.30 sıralarında 6 katlı binanın en üst katına çıkarak kendisini boşluğa bıraktı. 

Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi acil servisine kaldırılan Gönül Harmancı, tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Saadet Harmancı'nın cenazesi yapılan otopsi sonrası geçen salı günü memleketi Emirdağ ilçesi Ağılcık köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

"Size kırmızı kalpli pastalar bırakıyorum"

Saadet Harmancı sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda "Sevdiğim, seni çok seviyorum. Kendine hani hep söylerdim sen benim doktorumsun, hep öylesin işte, dikkat et kendine. Öğrencilerim haklarını helal etsinler gözüm gibi baktım hepsine, üzülmesinler, ben yapamadım mobbinge uğramaktan. Allah'a emanetsiniz canım öğrencilerim, hep iyi hatırlayın beni, pasta kesmiştik en son, size kırmızı kalpli pastalar bırakıyorum. Diğer öğrencilerime de sözümdü unutmadım, bir gün görüşmek dileğiyle. Allah'a emanet olun, sizi her zaman seven öğretmeniniz Saadet. Her gün pamuk ipliğine bağlısınız sözünden bıktım usandım" ifadelerini kullandı.

MEB, mobbing iddialarına ilişkin, Saadet Harmancı'nın görev yaptığı ortaokulda idari soruşturma başlattı. 

"Okul idaresi çocuğumuzu ezdi"

Yeğenini 3 defa aradığını ancak her seferinde meşgule aldığını aktaran Gönül Harmancı'nın halası Derya Harmancı, "Dördüncü aramamda cevap verdi. Bana, 'Hala ben gidiyorum' dedi. Sürekli müdür ve müdür yardımcısının kendisine baskı yaptığını söylüyordu. Müdür ve müdür yardımcısı yeğenime süreki 'Sizin meslek hayatınız burada pamuk ipliğine bağlı' diyormuş. Bunu bize ve arkadaşlarına hep söyledi. Okul idaresi çocuğumuzu ezdi, baskılara dayamadı ve canına kıydı" diye konuştu.

"Psikiyatri kliniğinde kaydı yok"

Saadet Harmancı'nın diğer halası Kezban Harmancı ise, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın soruşturma açması yeterli değil. Yeğenimin kırmızı reçeteyle satılan ilaç kullandığı iddia ediliyor. Hiçbir hastanede ya da psikiyatri kliniğinde kaydı yok. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı'nın da soruşturma açması lazım. Yeğenim bizimle konuştuktan en az iki saat sonra canına kıydı. Polisin sinyal takibi yapıp yerini belirlemesi gerekirdi. Onlar da görevini yapmadı. Sorumlular hakkında şikayetçi olacağız" ifadelerini kullandı.

Anne Gönül Harmancı: "Okulda öğrencilerin önünde bana yumruk attılar" dedi

Kızının olay günü saat 16.30 sıralarında kendisini aradığını söyleyen Anne Gönül Harmancı ise, "Anne hakkını helal et" dediğini belirten anne Harmacı, "Kızım atlamadan 10 dakika önce yine aradı. Bana 'Öğretmenlik hayatımı bitirdiler. Okulda öğrencilerin önünde bana yumruk attılar. Kendisine bağırdım, 'yapma' dedim ama dinletemedim. Yavrum okuldaki baskılardan şikayet ediyordu. Özellikle müdür yardımcısından şikayetçiydi. Sürekli kendisine eziyet ettiğini söylüyordu. Hepsinden şikayetçiyiz" diyerek feryât etti.

Yorumlar (0)