Yük asansörü 11'inci kattan yere çakıldı!

Çorum’da inşaatın dış cephesinde bulunan yük asansörü kabininin 11'inci kattan düşmesi nedeniyle işçilerden Orhan Çanaklı (42) yaşamını yitirirken, Mustafa Özdemir ağır yaralandı.

YAŞAM 22.11.2019, 17:42
Yük asansörü 11'inci kattan yere çakıldı!

Olay, Çorum'un Üçdutlar Mahallesinde gerçekleşti. Alınan bilgilere göre, bir inşaatın 11. katına malzeme taşıyan işçilerin içerisinde yer aldığı asansör, bilinmeyen bir sebeple arızalandı. Arızalanan asansörün, yaklaşık 40 metre yükseklikten aşağı düştüğü öğrenildi. 

Asansörde bulunan işçilerden Mustafa Özdemir, inşaat halindeki dairelerden birisinin balkonuna atladı ve yaralı olarak kendisini kurtarmayı başardı. İşçilerden Orhan Çanaklı ise asansörle birlikte yere düştü.

Bunun üzerine diğer işçiler, 112 Acil Servis'i arayarak yardım istedi. Bölgeye sağlık görevlilerinin yanında itfaiye ve polis ekipleri gönderildi.

Yapılan inceleme sonucu asansörle birlikte aşağı düşen Çanaklı’nın yaşamını yitirdiği tespit edildi. 

Cumhuriyet savcısı tarafından olay yerinde yapılan incelemeden sonra talihsiz işçinin cenazesi, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Acılı babayı vatandaşlar sakinleştirdi

Kazanın gerçekleştiği inşaatta oğluyla birlikte çalıştığı ifade edilen baba Ahmet Çanaklı, gözyaşlarına boğuldu. 

Oğlunun cansız bedenine bakarak gözyaşı döken acılı baba, vatandaşlar tarafından sakinleştirildi. İş kazası nedeniyle yaşamını yitiren Çanaklı’nın dört çocuk babası olduğu ifade edildi.

Olaya ilişkin başlatılan inceleme devam ediyor.

Yorumlar (0)