Yolun ortasında camisiz minareyi görenler şaşırıyor

Aksaray'da dört yolu birleştiren kavşak noktasında duran camisiz minareyi ilk kez görenler gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

YAŞAM 10.03.2021, 11:49 10.03.2021, 18:06
Yolun ortasında camisiz minareyi görenler şaşırıyor

Aksaray'ın Ortaköy ilçesinde bulunan camisiz bir minare görünümüyle herkesi şaşkına uğratıyor.

Ortaköy İlçesinde 1956 yılında inşa edilen ve 2015’e dek 59 yıl boyunca vatandaşların namaz kıldığı Paşalar Camisi, bölgeye yeni bir cami yapılmasının ardından belediye tarafından yol yapımı gerekçe gösterilerek yıkıldı. Ancak yıkılan caminin minaresi dört yolu birleştiren kavşakta hem görsellik açısından hem de makas görevi üstlenmesi için olduğu yerde bırakıldı.

63 yıl boyunca hiç hasar bile görmeyen minare dimdik ayakta dururken yeni görüntüsüyle de görenlerin ağzını açık bırakıyor.

Cami gitti minaresi kaldı

İlçe sakinlerinden Selahattin Akbaba (63), 1957 yılında yaptırılan caminin cemaat azlığı nedeniyle 300 metre ileriye taşındığını ancak minareye dokunulmadığını söyledi.

Mehmet Gündüz (67) isimli bir vatandaş ise, Paşalar camisinin ilçenin ilk camilerinden olduğunu belirterek, “Cami biraz eskidiği için yıkılarak yeni yerine taşındı. Ancak cami uçtu minaresi de böyle kaldı.” dedi.
 

Yorumlar (0)