Yiğitlerden Zeliha nineye sevgilerle...

Asırlık ulu çınar Zeliha ninenin elleriyle ördüğü yün çoraplar, Türkiye'nin yüreğini, yiğitlerin hem yüreğini hem de ayaklarını ısıttı.

YAŞAM 24.01.2021, 17:10 25.01.2021, 11:38
Yiğitlerden Zeliha nineye sevgilerle...

Yalova'da ikamet eden asırlık ulu çınar Zeliha Barlas'ın "yavrularımın ayakları üşümesin" diye kendi elleriyle Mehmetçik için ördüğü 115 çift yün çorap, Şırnak ilinde zorlu iklim şartlarında vatanı bekleyen Mehmetçiğe iletildi.

Şırnak ilinin Şenoba beldesinde yer alan ve Irak sınır hattında bulunan 48. Hudut Tugayı 1. Hudut Bölüğü Kureşin Tepe Üs Bölgesinde görevli "Hudut Kartalları", hava sıcaklıklarının gündüz -8, gece de -20 dereceye kadar gerilediği bölgede son teknolojik teçhizatlarla, elleri tetikte, gözleri sınırda nöbetlerini tutuyor.

Yalova ilinin Çiftlikköy ilçesinde yaşayan ulu çınar Zeliha Barlas'ın 100'ün üzerinde yaşına rağmen Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele zamanlarında el emeği göz nuru döktüğü rengârenk 115 çift yün çorap ve duygularını kâğıda döktüğü mektubunun bulunduğu paketler, Kureşin Tepe Üs Bölgesindeki kahraman Türk askerlerine iletildi.

Burada yiğitlere hitap eden birlik komutanı, "Hepinize güzel bir haberim var. Ulu çınarımız Zeliha ninemizin zorlu koşullarda görev yapan siz kahraman Mehmetçiğimiz için, ilmek ilmek dualarla ördüğü el emeği göz nuru yün çoraplar ve duygularını anlattığı mektup, üs bölgemize ulaştı. Zeliha ninemize bu değerli hediyelerinden ötürü sizler adına, aziz Türk milleti adına teşekkür ediyorum. Zeliha ninemizin çoraplara nurunu döktüğü ellerinden öpüyorum." ifadelerini kullandı.

Paketi açan askerler, önce çorapları ellerine aldıklarında, ardından kendilerine gönderilen mektubu okuduklarında duygu yüklü anlar yaşadı.

Zeliha ninenin yiğitlere yazdığı notu, birlik komutanı askerlere okudu.

"Bazılarının motiflerini tutturamadım evlatlarım, yaşlılığıma bağışlayın"

Zeliha Barlas nine duygularını mektup satırlarına şu şekilde aktardı:

"Dosta güven, düşmana korku veren, mazlumlara sevinç getiren, gururumuz, övüncümüz Peygamber ocağı ordumuzun yiğit Mehmetleri. Bu mütevazı çorapları sizler için minnet ve şükran duygularıyla dualarla ördüm.

Yiğit evlatlarım! Sizlere dualar ve selamlar gönderiyorum. Ne mutlu sizlere ki Peygamber ocağında vazife yapıyorsunuz. Bizler vatan nöbetleriniz sayesinde rahat nefes alıyoruz. Hepinize minnettarız.

Gönderdiğim çorapların kusuru eksiği varsa görmeyin. Biliyorum farklı renklerde oldu bazıları, bazılarının motiflerini tutturamadım, yaşıma bağışlayın. Ama bilin ki besmele ile başladım hepsine, dualar ede ede ördüm.

Allah sizlere halis vatan hizmeti nasip eylesin. Yaptığınız görev çok kıymetli. Vatan olmadan hiçbirimiz yaşayamayız, özgür de olamayız. Vatanımız, özgürlüğümüz, dinimiz birbirinden ayrılamaz, bir bütündür. Elhamdülillah hiçbirine toz kondurtmayız.

Zeliha nineniz hepinize hep duacı. Rabbim ayağınıza taş değdirmesin, ayaklarınız hiç üşümesin yavrularım. Beni de bir kez duanızda hatırlarsanız mutlu olurum. Allah'a emanet ediyorum hepinizi de. 100 yaşını geçmiş Zeliha nineniz."

Birlik komutanının mektubunu tamamlamasından sonra yün çorapları ayaklarına giyen yiğitler, çetin kış şartlarına sahip bölgede bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlere karşı arazi arama tarama faaliyetine çıktı.

"Sadece ayaklarımızı değil, yüreğimizi de ısıttın"

Arama tarama faaliyeti öncesi bir Mehmetçik duygularını şu şekilde ifade etti:

"Zeliha ninem, sevgili ninem! Dualarınla örüp bize gönderdiğin çorapları giyiyoruz. Mektubunu okuduk. Sadece ayaklarımız değil, yüreğimiz de ısındı. Duaların için de güzel dileklerin için de teşekkür ediyor, ellerinden öpüyoruz."

Arama tarama faaliyetine çıkan Mehmetçik, Zeliha nineye teşekkürlerini bayrak açıp slogan atarak iletti.

Yiğitler hep bir ağızdan, Zeliha nineye şöyle seslendi:

"Ordu millet el ele, Mehmetçik'ten Zeliha ninemize sevgilerle."

Yorumlar (0)