Yeni satın aldığı evden çıkanları görünce gözlerine inanamadı

İspanya’da emekli olduktan sonra, doğduğu kasabadaki eski bir evi satın alan Tono Pineiro, tadilat esnasında büyük şaşkınlık yaşadı. Evin farklı noktalarından toplam 9 milyon pesetas (54 bin avro) çıktığını gören İspanyol vatandaşın sevinci kısa süre sonra kursağında kaldı. 

YAŞAM 07.09.2022, 10:02 07.09.2022, 15:08
Yeni satın aldığı evden çıkanları görünce gözlerine inanamadı

Edinilen bilgilere göre olay, İspanya’nın kuzeybatısında yer alan Lugo şehrinin A Pousada kasabasında meydana geldi. Uzun yıllardır Valencia’da yaşayan ve emekli olduktan sonra doğduğu kasaba olan A Pousada kasabasına dönmeye karar veren Tono Pineiro, burada eski bir evi satın alarak tamir ettirmeye başladı. Tadilat esnasında evin farklı noktalarından toplam 9 milyon pesetas çıktı. 54 bin avroya eşdeğer olan eski İspanyol parasını görünce gözlerine inanamayan Tono Pineiro, büyük bir sevinç yaşadı. 

“Bulduğum paralar ütülenmiş vaziyetteydi”

Yaşadığı olaya ilişkin açıklamalarda bulunan Pineiro, “Ev oldukça eskiydi, bu sebeple tadilat yaptırıyordum. İlk parayı çatı arasında bulundu. Ardından evin diğer bölümlerinden de paralar çıkmaya başladı. Evin eski sahibi bankalara pek güvenmeyen biriymiş. O sebeple paraların büyük bölümünü kutuların içerisine saklamış. Muhtemelen paraları nemden korumak istedi. Bulduğum paralar ütülenmiş vaziyetteydi” şeklinde konuştu. 

“Sevincim kursağımda kaldı”

Paraları ilk bulduğunda büyük sevinç yaşadığını dile getiren Pineiro, “İlk başta gerçekten çok heyecanlandım ve sevindim ancak sonra sevincim kursağımda kaldı. İspanyol Merkez Bankası bu paraları geçen yıldan itibaren almayı bırakmış. Yani artık bunları bankadan günümüzün parasına çeviremem. Bu sebeple içimde bir burukluk oluştu. Bu paraları geçen sene bulabilseydim çok büyük bir kazanç elde edebilirdim” ifadelerini kullandı. 

İspanya, 2022’de pesetastan avroya geçmişti

İspanya, eski para birimi olan pesetası 1 Ocak 2022 tarihinde bırakarak avro para birimine geçiş yapmıştı. İspanya Merkez Bankası da 2021 yılından itibaren artık pesetas almayacağını açıklamıştı. 

Yorumlar (0)