Mersin'de orman yangını

Mersin'de orman yangını çıktı. Bölgenin rüzgarlı olması sebebiyle yangın büyüdü. Meydana gelen yangına havadan ve karadan müdahale ederken, ekiplerin seferber edildiği ifade edildi.

YAŞAM 07.09.2022, 10:05 07.09.2022, 21:59
Mersin'de orman yangını

Yangın, Mersin’in ilçesi Gülnar’a bağlı olan Büyükeceli Karadere konumunda bulunan bir ormanlık bölgede meydana geldi. Günün erken vakitlerinde başlayan yangın rüzgarın etkisiyle daha da büyüdü. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.

Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Çevredekilerin durumu fark etmesi üzerine ekiplere haber verildi. İhbar edilmesinin sonrasında Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı olan 20 arazöz ve çok sayıda ekip, 3 helikopter ve 1 uçak bölgeye yollandı.

Ekipler seferber oldu

Karadan müdahale edilen yangında 20 arasöz ve çok sayıda ekip müdahalede bulunmaya başladı. Havadan ise müdahale adına 3 helikopter ve 1 uçağın görevlendirildiği ifade edildi. Bir yandan yangın ve diğer taraftan rüzgarın etkisi ile mücadele eden ekipler, yangını söndürebilmek için seferber oldu.

Mersin-Antalya D400 karayolu üzerinde meydana gelen yangının kontrol altına alınması adına çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

Yorumlar (0)