Yasa dışı olarak ülkeye getirilen hayvanlar, Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde 

Yasa dışı yollarla ülkeye getirilen ve gümrük kapılarında yakalanan 3 yılan, 12 makak maymunu ve 4 dikenli ejder, Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi konumunda olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne getirildi. 

YAŞAM 10.05.2021, 15:23 11.05.2021, 07:55
Yasa dışı olarak ülkeye getirilen hayvanlar, Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde 

Yurt dışından yasa dışı yollarla Ağrı ve İstanbul‘a sokulmaya çalışılan pek çok evcil ve vahşi hayvan, kolluk kuvvetlerinin dikkatli ve özenli çalışmaları sayesinde yine yasa dışı yollar kullanılarak satılmadan önce yakalandı.



Türkiye sınırları içerisine sokulmaya çalışılan 4 dikenli ejder, 3 yılan ve 12 makak maymunu, gümrük kapılarındaki kolluk kuvvetleri tarafından Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerine sevk edildi. Ekipler ise bu hayvanları kafeslere ve kutulara koyup güvenliklerini sağlayarak Gaziantep’e intikal ettirdiler.



Gaziantep'te koruma altına alındılar

Şehre getirilen hayvanlar, Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi konumunda olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde koruma altına alındılar. Gaziantep Belediye Başkanı ve beraberindeki ekipler başta olmak üzere hayvanat bahçesi personelleri hayvanları besledi ve yakın ilgi gösterdi. 



Karantinaya alındılar



Hayvanlar, bir süre beslendikten ve kayıtları yapıldıktan sonra kafeslere konarak karantina altına alındılar. Tüm tahlillerinin yapıldığını ve kan testlerinin gerçekleştirildiğini belirten personeller, bazı maymunların sağlık sorunları olduğunu ve onların da ayrıca tedavi altına alınacağını belirtti.



“Doğal ortam sunuyoruz”



Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, hayvanat bahçesinde yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Hayvanlarımız doğal ortamında nasıl yaşıyorsa biz de burada onlara o ortamı vermeye çalışıyoruz. Hayvanlarımız için yazlık ve kışlık yerlerimiz bulunuyor. Onların her türlü sorumluluğunu üstleniyoruz. Hepsinin ihtiyacını gözetip ona göre hareket ediyoruz. Özellikle son dönemlerde çok fazla yasa dışı yollarla hayvanlar getirilmeye başlandı. Hayvanları bulan gümrük ekipleri ya da kolluk kuvvetleri derhal bize haber veriyor ve hayvanlarımızın güvenliğini sağlayarak onları buraya alıyoruz. Burada onların tedavilerini yapıyoruz.” 

Yorumlar (0)