Yargıtay’dan emsal trafik sigortası kararı: Sigorta şirketi ödemek zorunda

Trafik kazası sonrasında engelli kalan sürücünün bakıcı giderleri bundan sonra sigorta şirketleri tarafından karşılanacak. Bu emsal kararı Yargıtay verdi.

YAŞAM 24.04.2022, 15:58 24.04.2022, 16:44
Yargıtay’dan emsal trafik sigortası kararı: Sigorta şirketi ödemek zorunda

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, emsal niteliğinde bir karar verdi. Geçirdiği bir trafik kazası sonrasında engelli kalan sürücünün bakıcı parasının, otomobilin trafik sigortası poliçesini düzenleyen şirket tarafından ödenmesi gerektiğini talep etti. Bu konuda açılan mahkeme, reddedildi. Engelli kalan sürücü, bu kararı istinafa götürdü. Bölge Adliye Mahkemesi bakıcı maaşlarının trafik sigortası şirketi tarafından ödenmesini yasaya aykırı bulurken sürücü hukuk mücadelesini sergilemeye devam etti. 



Yargıtay devreye girdi, tarihi bir karar alındı

Sürücünün itirazları için Yargıtay 4. Hukuk Dairesi devreye girdi. Dairenin kararında şu ifadelere yer verildi: “İlk derece mahkeme tarafından 2015 senesinde yürürlüğe giren Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası genel şartlarına göre bakıcı giderleri, sakatlık teminatı çerçevesindedir ve sakatlık teminatına ilişkin limitin tüketilmiş olması gerekçesiyle davalının sorumluluğu kalmamıştır. Davanın konusu olan sürekli bakıcı giderleri zararı, poliçedeki tedavi giderlerinin teminatından karşılanmalıdır. Bu kapsamda bir alt mahkemenin verdiği kararın bozulmasına hükmedilmiştir.”

Yorumlar (0)