Trabzonspor, Abdullah Avcı ile dipten zirveye çıktı

Trabzonspor Abdullah Avcı yönetiminde adeta dipten zirveye çıktı. Geçtiğimiz sezonun 9’uncu haftasında Trabzonspor 17’nci sıradayken göreve gelen Avcı Karadeniz ekibinde oldukça başarılı bir performans sergileyerek takımını uzun süredir beklenen şampiyonluğa taşımak üzere.

SPOR 24.04.2022, 16:39
Trabzonspor, Abdullah Avcı ile dipten zirveye çıktı

Spor Toto Süper Lig’de başarılı günler geçiren Trabzonspor son olarak Adana Demirspor’u 3 – 1’lik skorla mağlup ederek puanını 76 puana çıkardı. Şampiyonluk için günler sayan Karadeniz ekibi Abdullah Avcı ile adeta dipten zirveye çıktı. En yakın rakibi Fenerbahçe’nin 11 puan önünde bulunan bordo mavililer bitime 4 hafta kala çok büyük bir avantaj yakaladı. Trabzonspor bu hafta sonu oynanacak maçta puan çıkarması halinde şampiyonluğunu ilan edecek. Fenerbahçe’nin Gaziantep FK karşısında puan kaybetmesi durumunda ise bordo mavililer Antalyaspor maçına çıkmadan şampiyonluğunu ilan etmiş olacak.

Avcı uzun zamandır beklenen bir hasreti sonlandıracak

Ligde son şampiyonluğunu 1984 yılında alan Trabzonspor Abdullah Avcı ile büyük bir hasrete son vermiş olacak. Bordo mavililerin başına geçtiğimiz sezonun 9’uncu haftasına gelen Abdullah Avcı 66 haftalık yönetimi sonrasında Trabzonspor’u şampiyonluğa çok yaklaştırdı. Bordo mavililer bu 66 haftada 40 galibiyet alırken, 22 karşılaşmadan beraberlikle ayrılıp 5 maçtan da puan alamadı.

Geçtiğimiz sezon oldukça kötü başlamıştı

Trabzonspor geçtiğimiz sezonun ilk 7 haftasında takımın başında olan Eddie Newton ile 4 mağlubiyet, 2 beraberlik ve sadece 1 galibiyet aldıktan sonra yollarını ayırmıştı. Ligin ilk 8 haftasında 4 mağlubiyet yaşayan Karadeniz ekibi Abdullah Avcı ile sezonun geri kalanında çıktığı 32 karşılaşmada sadece 3 kez mağlup olmuştu. 18 karşılaşmayı kazanan bordo mavililer 11 karşılaşmadan ise 1 puanla ayrılmıştı. Karadeniz ekibi ligi 71 puanla dördüncü sırada bitirmişti.

26 haftadır liderlik koltuğunu bırakmıyor

Trabzonspor bu sezon ise adeta yenilemiyor. 34 haftalık bölümde sadece 2 kez yenilen Trabzonspor 22 galibiyet alıp 10 maçtan da beraberlikle ayrıldı. Ligin 9’uncu haftasında Fenerbahçe’yi 3 – 1 yenerek liderlik koltuğuna oturan bordo mavililer o günden beri zirveyi bırakmadı. Trabzonspor’un hafta sonu oynayacağı maçta 1 puan alması ya da Fenerbahçe’nin Gaziantep FK karşısında puan kaybetmesi durumunda Abdullah Avcı ile ikinci kupasını kazanmış olacak. Karadeniz ekibi Avcı yönetiminde geçtiğimiz sezon TFF Süper Kupası’nı müzesine götürmüştü.

Yorumlar (0)