Yağışlı hava geliyor!

Meteorolojiden gelen uyarıya göre, Türkiye genelinde yarından itibaren Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı hava etkisini gösterecek.

YAŞAM 28.06.2019, 18:25
Yağışlı hava geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın Trakya, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Akdeniz bölgesinin iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın Hatay çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Hafta sonunda ise Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Yağışların Batı Karadeniz (Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyı kesimi), Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Samsun'un doğusu ile Ordu'da kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Doğu Karadeniz'in kıyı illerinde (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması (100-200 kg/metrekare arasında) bekleniyor.

SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA 3 GÜN SÜRECEK

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonunda hissedilir derecede azalarak mevsim normallerine, pazar ve pazartesi günleri ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde ise mevsim normallerinin altına düşeceği öngörülüyor.

Serin ve yağışlı havanın pazartesi akşam saatlerinden itibaren etkisini yitireceği ve hava sıcaklıklarının 2 Temmuz'dan itibaren yeniden yükseleceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)