Valilik uyardı: İki gün dışarı çıkmayın!

Haftanın ilk iki günü yoğun toz taşınımı olacağı uyarısında bulunan Şırnak Valiliği, zorunlu haller dışında kapalı ortamlarda kalınması gerektiğini duyurdu.

YAŞAM 17.04.2022, 23:59 18.04.2022, 16:06 Hakan Öksüz
Valilik uyardı: İki gün dışarı çıkmayın!

Hafta boyunca ülkede etkili olacak sağanak yağış, kuvvetli rüzgârlarla beraber gelecek. Ülkeye güney yönünden gelecek rüzgarlar, yoğun toz taşınımına neden olacak. Şırnak Valiliği, 18 ve 19 Nisan tarihlerinde yoğun toz taşınımı olacağına dair uyarıda bulundu.

Solunum yolu enfeksiyonlarına yol açabilir!

Zorunlu haller dışında dışarı çıkılmaması gerektiğini bildiren Valilik, toz taşınımının sağlık için zararlı etkileri bulunduğuna işaret etti. Havadaki toz partiküllerinin dışında biyolojik parçacıkların da taşınacağı uyarısında bulunan Valilik, bu durumun solunum yolu enfeksiyonlarına yol açabileceğini bildirdi.

Bu gruptakiler özellikle dikkat etmeli!

Toz taşınımının birçok risk grubu çin ciddi tehlike teşkil ettiği kaydedildi. Kanser hastaları, astım, KOAH ve akciğer enfeksiyonu olan kişilerin toz taşınımından en fazla etkilenecek gruplardan olduğu ifade edildi.

Pazartesi ve salı günlerinde zorunlu haller dışında kapalı ortamlarda kalınması gerektiğinden bahseden Valilik, yağışların çamur şeklinde düşeceğini bildirdi.

Yorumlar (0)