Bu hafta yurtta hava nasıl geçecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki haftada yurt genelinde beklenen hava tahminlerini paylaştı. İşte yeni haftada Türkiye'yi bekleyen hava durumu...

YAŞAM 17.04.2022, 20:01 18.04.2022, 01:01 Hakan Öksüz
Bu hafta yurtta hava nasıl geçecek?

Nisan ayının ortası geçildi ancak bahar havalarının tam anlamıyla yurt genelinde etkisini göstermedi. Meteoroloji, yeni haftada Türkiye'de nasıl bir havanın hüküm süreceğine dair tahminlerini paylaştı. Buna göre pazartesi günü yurdun orta ve doğu kesimlerinde sıcaklık artacak, haftanın ilk üç gününde ise sağanak yağış kuvvetli olacak.

Pazartesi günü ülkenin batısı soğuk, doğusu sıcak!

Meteorolojinin tahminlerine göre yeni haftanın ilk gününde yurdun orta, güney ve doğu kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Ülkenin orta ve batı kesimleri ile Adana civarında sağanak yağış etkili olacak. Bu bölgelerde sıcaklık da düşecek. Pazartesi günü hava sıcaklığı İstanbul'da 10 derece, Anakara'da 26 derece, İzmir'de 17 derece ve Trabzon'da 26 derece olacak.

Haftanın ilk üç günü yağışlar kuvvetli!

Hafta boyunca yurt genelinde sağanak yağışlar etkisini gösterecek. Özellikle Marmara'nın batı kesimleri, Yalova, Manisa ve İzmir'de kuvvetli yağışlar görülecek. Haftanın ilk üç günü yağışlar kuvvetli olacak, hafta sonuna doğru ise zayıflayacak. Kuvvetli sağanak yağışlardan dolayı sel ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar görülebilecek.

İç ve batı kesimleri için "toz taşınımı" uyarısı!

Yurdun iç ve batı kesimleri için "toz taşınımı" uyarısında bulunan Meteoroloji, hava kalitesinin düşeceğini bildirdi. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların çamur yağışına karşı dikkatli olması gerektiği belirtildi. Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun yüksek bölgelerinde ise çığ tehlikesinin bulunduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)