Uzmandan müjde: Özlenen kar yağışları sonunda geliyor

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, beklenen kar yağışları ve soğuk hava dalgasının yurda gireceği tarihe ilişkin açıklamalarda bulundu. Ayrıntılar henüz netleşmese de kurak dönemin sona ereceğini kaydeden Ökten, kar yağışının yavaş yavaş haritalara yansıdığını bildirdi.

YAŞAM 21.01.2023, 10:58 22.01.2023, 13:00 Hakan Öksüz
Uzmandan müjde: Özlenen kar yağışları sonunda geliyor

Şubat ayı yaklaşmasına rağmen Türkiye genelinde halen daha beklenen kar yağışları alınamadı. Son aylarda yaşanan yağışsızlık nedeniyle kuraklık tehlikesi ciddi bir hal aldı. Hava sıcaklığı, mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Ülkenin bazı bölgelerinde hava sıcaklığı 20 dereceyi aştı. Kar yağışlarının ne zaman geleceği merak edildi. 

"İlk atak 26 Ocak'ta"

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, kar yağışlarının yurda ne zaman gireceğine ilişkin Twitter'dan paylaşımlar yaptı. "Türkiye çok şanslı bir sinoptiğe giriyor." diyen Ökten, "Yağışlı havalar geliyor. Bu yağışlardan bütün bölgeler etkilenecek. İlk atağın 26 Ocak'ta geleceği düşünülüyor. Yüksek rakımlı kentler ile dağlar kar altında kalacak." ifadelerini kullandı. 

"Hafta başı netleşecek, kurak dönem bitti"

Kerem Ökten'in "kurak dönemin bittiği" hakkındaki paylaşımları, vatandaşları sevindirdi. İstanbul'da kar sinyallerinin geldiğini vurgulayan Ökten, soğuk hava dalgasının iki bölüm halinde kenti vuracağını kaydetti. Ökten, ayrıntıların henüz netleşmediğini aktardı.

Hava Forum'dan şubat vurgusu

Hava Forum adlı hesap ise karlı havayı bekleyenlerin şubat ayında sevineceğini öne sürdü. Şubat ayında etkili olması beklenen karlı atmosfere ilişkin durumun, hafta başında netleşeceği bildirildi.

Yorumlar (0)