Türkiye'de böylesi görülmedi: Karagöl Yaylası hayran bıraktı

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde, el değmemiş doğası ve eşsiz manzarası ile dikkatleri çeken Karagöl Yaylası yapısı ve görüntüsüyle görenleri kendisine hayran bırakıyor. 

YAŞAM 03.05.2021, 17:47 04.05.2021, 00:38
Türkiye'de böylesi görülmedi: Karagöl Yaylası hayran bıraktı

Sakarya’da, kar sularının erimesi ve çukurların dolmasıyla birlikte Karagöl Yaylası’nda oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi. 

“Cennetten bir köşe”

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde yer alan ve 1100 metre yüksekliği bulunan Karagöl Yaylası, Sakarya’nın en büyük yaylarından biri olarak bilinir. Şehir merkezine 100 kilometre uzaklıkta yer alan yaylanın etrafı kayın, çam ve köknar ağaçlarının kapladığı bir orman ile çevrili durumda.

567 hektar genişliğindeki alanı, soğuk içme suyu ve bol oksijenli havası ile doğal bir tedavi merkezi niteliğinde olan Karagöl Yaylası havadan da görüntülendi.

İlkbaharda sularla kaplı hâle gelen ve karstik arazisi olan yayla, eşsiz ve harika manzarası ile görenleri hayran bırakıyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, doğa meraklıları için bütün nitelikleri barındıran ve ayrıca kamp yapılabilen alanda rutin doğa yürüyüşleri gerçekleştiriyor. 

Yaylanın adı; yağmur yağışının ardından çukurlara yağmur suyunun birikmesiyle beraber bir göl gibi görülmesinden kaynaklanıyor. 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Taraklı ilçesinde bulunan yaylanın adeta cennet köşesi olduğunu vurguladı.

Mavi ve yeşilin her tonunun görülebildiğini, doğa turizminde önemli bir yer olduğunu ifade eden Ekrem Yüce, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sakarya; mavisi, yeşili, gölleri, denizi, yayları ile beraber ülkemizin gözbebeği şehirlerindendir. Yazın gelmesi ile beraber turizm sezonu açılıyor. Özellikle doğa turizminde Sakarya çok önemli bir zenginliğe sahip. Maden Deresi, Acarlar Longozu, Sapanca Gölü, Doğançay Şelalesi, Kuzuluk Kaplıcaları gibi alternatifli turizm alanlarına ev sahipliği yapıyoruz. Yaz dönemlerinde burada yürüyüşler ve etkinlikler düzenliyoruz. Sakarya’da mavinin ve yeşilin her tonuna şahitlik edilebiliyor.”

Karagöl Yaylası`nın özelliklerinden de söz eden Başkan Ekrem Yüce, şunları aktardı:

“Bir cennet köşesini andıran önemli yaylalardan bir Taraklı’da bulunan Karagöl Yaylası'dır. Burada gezerken sanki dünyada bir yerde değil de bambaşka bir yerdeymiş hissine kapılarak burada vakit geçirebilirsiniz. İnsan ile doğa arasındaki uyumu en iyi şekilde hissedebileceğiniz ve huzur bulabileceğiniz Karagöl Yaylası burada sizleri bekliyor. Yaylanın etrafı köknar, çam, kayın ve meşe ağaçları ile kaplı durumda. Öte yandan Karagöl Yaylasındaki bol oksijen ile birlikte şehrin stresinden uzak, sakin bir gün geçirebilme fırsatınız var. Sakarya'da yaylalar böyle. Sakarya sizin eviniz, biz de sizleri burada misafir ederiz.”

Yorumlar (0)