Türkiye'deki bazı kişi ve kurumların malvarlıkları donduruldu

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararına göre, bazı kişi ve kuruluşların terör faaliyetlerinin icra edilmesini kolaylaştırıcı girişimlerde bulunmaları sebebiyle Türkiye'deki malvarlıkları donduruldu. 

YAŞAM 05.06.2021, 13:41 06.06.2021, 11:15
Türkiye'deki bazı kişi ve kurumların malvarlıkları donduruldu

BMGK’nın verdiği karar göre "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun" gereğince bazı kişi ve kurumların Türkiye'deki malvarlıklarının dondurulduğu açıklandı.

Bazı kişi ve kurumların malvarlıkları donduruldu

Bugünkü Resmi Gazete sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararında, 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'un "Yabancı devletlerce yapılan talepler" adlı 6. maddesinden hareketle, Irak’ı Idrees Ali Awad Alfay ve İbrahim Ali Awad Alfay'ın, Suriye’li Mohammed Alaa Khanforah'ın ve Alfay İnşaat Turizm Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi'nin terör eylemlerinin icra edilmesini kolaylaştırıcı girişimlerde bulunmaları sebebiyle malvarlıkları donduruldu.

2575 sayılı Danıştay Kanunu'nun 24. maddesi ve 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 7. maddesi kapsamında, bu karara karşı Resmi Gazete'de yayınlanmasından sonraki 60 gün içinde Danıştay'da dava açılabilecek.

Bu kişi ve kuruluşlar hakkında malvarlığının dondurulmasını talep eden devlet, bir sene içinde soruşturma başlatmazsa karar yürürlükten kaldırılabilecek.

Yorumlar (0)