Erdoğan’dan “Dünya Çevre Günü” mesajı: Çevreyi korumak, insanlığı korumaktır 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya Çevre Günü” için mesajını yayınladı. Erdoğan, “Yanabilir bir dünya için hayata bakış açımızın düzeltilmesi gerekir.” açıklamasında bulundu. 

GÜNDEM 05.06.2021, 14:29 06.06.2021, 10:07
Erdoğan’dan “Dünya Çevre Günü” mesajı: Çevreyi korumak, insanlığı korumaktır 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle mesaj yayınladı. Mesajında, dikkat çekici cümleler kullandı. 

İnsanlık için tercih değil zorunluluk

Erdoğan: “Yaşanabilir bir dünya için hayata, çevreye ve doğaya bakış açımızın düzeltilmesi gerekir. Çevrenin korunması, tüm bireylerin, ülkelerin ve hatta tüm insanlığın ortak meselesidir. İnsanlık için doğanın, tüm unsurlarıyla birlikte korunması, tercih değil zorunluluktur. Özellikle son iki asırda dünyadaki teknolojik ve sanayi sektörü gelişmeleri doğa ve insan arasındaki ilişkiyi değiştirmiştir. Sınırsız tüketim zihniyetinin en büyük zararı geleceğe, çevreye ve insanadır. Kirlenen denizler, azalan ormanlar, kuruyan su varlıkları ve verimsizleşen topraklar, hepimiz için tehdittir. Bu noktada çevreye duyarlı olarak hareket etmek gerekir. Aksi halde kirlilik, çevre felaketi, salgın hastalık, yoksulluk ve kıtlık sorunlarına çözüm bulmak mümkün olmayacaktır. Ekosistemin korunması kadar oluşmuş tahribatların da onarılması gerekmektedir.”



Ormanların alanı arttı

“Çevre dostu yaklaşımımız ile planlı şehirleşmenin yanında doğal varlıkların korunması konusunda da çalışmalar yapıyoruz. Ağaçlandırma seferberliği ile çevre felaketlerinin önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Ülkemiz, erozyonla mücadele konusunda dünya lideri konumundadır. Ormanlık alanını artıran nadir ülkeler arasındayız. İktidarda olduğumuz 19 sene boyunca ağaçlandırma alanlarını 3,6 milyondan 9,2 milyon hektara çıkardık. Orman varlığımız ise 20,8 hektardan 22,9 hektara çıktı.”

2023’e kadar 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefi

Erdoğan: “2023’e kadar 81 ilimizde 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefimiz kapsamında şu ana kadar 61 millet bahçesini hizmete sunduk. 324 millet bahçesinde ise çalışmalarımız hızla devam ediyor. Tabiat parklarının sayısını 17’den 250’ye çıkardık. Atık su arıtma tesisinin sayısını 145’ten 170’e; yenilenebilir enerji üretimini yüzde 40’a, mavi bayraklı plaj sayısını ise 127’den 519’a çıkardık.”

Artan çevre duyarlılığı memnuniyet verici

Erdoğan: “Tüm bu projelerimizin yanı sıra çocuklarımızda ve gençlerimizde oluşan çevre duyarlılığını gördükçe memnuniyet duyuyorum. Hem ülkemizin hem de dünyamızın daha yaşanabilir hale getirilmesi amacıyla hizmetlerimize devam edeceğiz. Bu sebeple, bu özel gün dolayısıyla herkesi çevre konusunda duyarlı olmaya davet ediyor ve tüm vatandaşlarımızı kalbi duygularımla selamlıyorum.” 

Yorumlar (0)