Turistlerle İngilizce konuşan imam, sosyal medyanın gündeminde!

İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan İsa Bey Camii'nde imamlık görevini yürüten İbrahim Taşdemir, tarihi camiye gelen turistlerle İngilizce konuşuyor. İmam İbrahim Taşdemir, akıcı İngilizcesi ile sosyal medyada gündem oldu. İşte o görüntüler...

YAŞAM 08.08.2022, 15:12 09.08.2022, 15:08 Hakan Öksüz
Turistlerle İngilizce konuşan imam, sosyal medyanın gündeminde!

İzmir'de camiye gelen turistlerle İngilizce konuşan imam İbrahim Taşdemir'in görüntüsü, sosyal medyada gündem oldu. Kentin Selçuk ilçesinde yer alan İsa Bey Camii'nde imamlık görevini yürüten Taşdemir'in akıcı İngilizcesi dikkat çekti. 

Camiye gelen turistlere İslam dinini anlatan İbrahim Taşdemir, bir taraftan da caminin tarihiyle ilgili bilgiler veriyor. İngilizce dışında diğer dillerin konuşulduğu ülkelerden de çok sayıda turistin geldiğini kaydeden imam Taşdemir, turistlerle diyalog kurmak için cebinde küçük notlar taşıyor. 

"Onlara kültürümüzü tanıtıyorum"

Oğlunun Diyarbakır'da terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda 2017 yılında şehit düştüğünü aktaran İbrahim Taşdemir, "Oğlumun şehadeti, bizim için şereftir." dedi. Selçuk ilçesinin oldukça fazla sayıda turist çektiğini belirten Taşdemir, "Turistler, tarihi camimize de geliyorlar. Onlara kültürümüzü tanıtıyorum. Bunun için dil çok önemli. İspanya ve Madagaskar gibi ülkelerden gelenler de var." ifadelerini kullandı.

"Kendi dillerinde cevap verince arada sıcaklık doğuyor"

Turistlerle kendi dilinde konuştuğu zaman arada bir sıcaklığın oluştuğunu fark ettiğini söyleyen İbrahim Taşdemir, "İkram ettiğimiz suların bedava olduğunu duyunca şaşırıyorlar. Bunu hayırsever bir dostumuz sağlıyor. Şeker ve kolonya ikramımız da oluyor. İngilizce konuşuyorum ama bütün dilleri öğrenmeye yaşım elvermiyor. Amacımız gönül köprüsü kurarak aradaki buzları eritmek." diye konuştu.

Yorumlar (0)