Tunceli’deki yangınların tümü kontrol altına alındı 

Tunceli’nin Hozat ilçesinde özel güvenlik bölgesinde başlayan yangınların tümü kontrol altına alındı. Bölgedeki bazı yangınlarda söndürme çalışmaları devam ederken bazı yangın bölgelerinde de soğutma çalışmaları sürüyor. 

YAŞAM 30.08.2021, 12:21 31.08.2021, 00:34
Tunceli’deki yangınların tümü kontrol altına alındı 

Tunceli’nin Hozat ilçesinin Tanzi bölgesi ile Munzur Vadisi Milli Parkı alanında özel güvenlik bölgesinde çıkan yangınlarla mücadele aralıksız devam ediyor. Günlerdir devam eden alevlere karşı havadan ve karadan müdahaleler, sonuç verdi. Dün, bölgede çıkan yangınlardan 3’ü kontrol altına alınırken bugün de kalan yangın bölgelerinde kontrol sağlandı.  

2 helikopter, 2 dozer, 1 uçak, 5 yangın müdahale aracı, 3 arazöz, 3 tim jandarma ekibi ve 40 kişilik ekip tarafından müdahale edilen yangınlar tamamen kontrol altına alındı. Bölgedeki söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor. Yeni bir yangının çıkma ihtimaline karşılık ekipler, bölgede konuşlanmış durumda. 



“Örtü yangını tamamen kontrol altına alındı” 

Tunceli Valiliği de çalışmalar hakkında güncel bilgileri paylaştı: “Hozat Tanzi bölgesi üzerinde çıkan örtü yangını tamamen kontrol altına alındı. Alan içerisinde ve civarındaki münferit tütmelere havadan ve karadan müdahale ediliyor. Soğutulma çalışmaları ise sürüyor. Tunceli-Ovacık arası Fırtına Veli Çeşmesi üzerindeki milli park içerisindeki örtü yangını, bu sabah erken saatlerde gerçekleştirilen müdahale ile kontrol altına alındı.” 

Yorumlar (0)