Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anıtkabir’e ziyaret: “Türkiye Cumhuriyeti emin ellerdedir” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Erdoğan, Anıtkabir özel defterine, “Türkiye’yi, bizlere çizdiğiniz hedefler doğrultusunda parlak geleceğe taşıyoruz. Emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti emin ellerdedir.” mesajını yazdı. 

GÜNDEM 30.08.2021, 13:19 31.08.2021, 16:53
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anıtkabir’e ziyaret: “Türkiye Cumhuriyeti emin ellerdedir” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir’e ziyaret gerçekleştirdi. Büyük zaferin 99’uncu yıl dönümü kutlamaları kapsamında bugünün ilk töreni, Anıtkabir’de düzenlendi. Tören, Aslanlı Yol’daki yürüyüş ile başladı. 



Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kortejde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yüksek yargı organlarının başkanları, komutanlar, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve devlet erkanı yer aldı. 



Erdoğan, Atatürk’ün mozolesine ay yıldızlı çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Erdoğan ve devlet erkanı daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Erdoğan burada, Anıtkabir özel defterini imzaladı.  



“Türkiye Cumhuriyeti emin ellerdedir” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel deftere şunları yazdı: “Aziz Atatürk, bağımsızlığımıza giden yolun altın halkalarından olan büyük zaferin 99’uncu yıl dönümünde bir kez daha huzurunuzdayız. Bu tarihi günde zatıalinizi ve aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Türkiye’yi, bizlere çizdiğiniz hedefler doğrultusunda parlak bir geleceğe taşıyoruz. Savunma sanayiinde attığımız adımlarla, milletimizin göz bebeği olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin caydırıcılığını her alanda artırıyoruz. Adalette, demokraside, özgürlüklerde ve haklarda haya geçirdiğimiz reformlarla; cumhurla cumhuriyetimiz arasındaki bağı tahkim ediyoruz. Emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, emin ellerdedir. Ruhun şad olsun.” 



Devlet töreninin ardından kapanan Anıtkabir bölümleri, halkın ziyaretine açıldı. 





Yorumlar (0)