Trakya’ya hayat veren Ergene Nehri, kanalizasyona döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Ergene Nehri’nin temizlenmesi için başlatılan “Ergene Deniz Derin Deşarj” projesi, nehir suyunun simsiyah akmasına engel olamadı. Kesilen ağır cezalara rağmen belediyeler ve fabrikalar, atıkları nehre boşaltmaya devam ediyor. Zift gibi simsiyah akan nehir, bölge sakinlerinin sağlığını tehdit ediyor.

YAŞAM 11.04.2022, 16:41
Trakya’ya hayat veren Ergene Nehri, kanalizasyona döndü

Istırancalardan doğan, Trakya’ya hayat veren ve sonrasında Marmara Denizi’ne dökülen Ergene Nehri, kanalizasyona döndü. Nehir çevresindeki fabrikalar ve belediyelerin atıklarını nehre boşaltması sebebiyle Ergene, zift gibi simsiyah akmaya başladı. İçerisinde artık hiçbir canlının yaşayamadığı, bir zamanların masmavi nehrinin ne dönüşümü ne de kesilen yüklü miktarda cezalar iş yerlerini ve belediyeleri durdurabildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan “Ergene Deniz Derin Deşarj” projesinin amacı nehir suyunun tamamen arıtılıp Marmara Denizi’ne verilmesiydi ancak bu proje de Marmara’da masmavi suyun akması için yardımcı olamadı.



Uzunköprü’deki nehir yatağı, kirlilik abidesine döndü

Ergene Nehri’nde kirliliğin en üst düzeye çıktığı nokta, Uzunköprü ilçesindeki nehir yatağı oldu. Organize sanayi bölgesinden dolaşan ve Ergene Ovası’ndan akan nehir, sonraki adımda Meriç Nehri’ne birleşerek Ege Denizi’ne dökülüyor. Uzunköprü sakinleri ise hem kirlilik hem kötü görüntü hem de kötü kokudan rahatsız olduklarını herkese ifade ediyor. Belediyeye ve valiliğe daha önce şikayette bulunduklarını kaydeden vatandaşlar, nehrin temizlenmesi konusunda kendilerine söz verildiğini ancak hiçbir şey yapılmadığını da dile getiriyor.



Yorumlar (0)