Temizlik maddesi içti, 300 ameliyat geçirdi!

Bebekken içtiği temizlik maddesi sebebiyle iç organları tahrip olan ve ABD'de tedavi gören 11 yaşındaki Kayra Karakaş, 9 sene boyunca geçirdiği irili ufaklı en az 300 ameliyatın ardından ameliyat için bekleyişini sürdürüyor.

YAŞAM 30.10.2019, 11:54
Temizlik maddesi içti, 300 ameliyat geçirdi!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 8 yıl önce içtiği temizlik maddesi nedeniyle iç organları hasar gören 11 yaşındaki Kayra Karakaş, 9 senede yurt içi ve yurt dışında yaklaşık 300 ameliyat geçirdi. Amerika'da tekrar ameliyat olan Kayra, şimdi son defa gireceği ameliyat için bekleyişini sürdürüyor. 

Geçtiğimiz günlerde ABD'ye giden Kayra, yapılan müdahalenin ardından yıllar sonra ilk defa ağızdan beslenmeye başlamıştı. 2020 yılının Şubat ayında yapılacak olan ameliyatın ardından Kayra sağlığına kavuşacak. Fakat Kayra'nın ailesi, maddi güçleri olmaması nedeniyle hayırseverlerden yardım bekliyor.

Kalp zarı sıvı topladı

ABD'de tedavi gören Kayra, kalp zarının sıvı toplaması nedeniyle kalbinden de ameliyat oldu. Bu ameliyat sonrası ciğerleriyle ilgili sıkıntılar yaşadı. Kullandığı ilaçlar bir organa yarar sağlarken, diğerine zarar verdiği için Kayra sık sık rahatsızlık yaşıyor. 

ABD'de tedavi altında olduğu hastanedeki doktorları, Kayra'ya doğum günü sürprizi yaptı. Oldukça mutlu olduğu fark edilen Kayra'nın tedavisi devlet tarafından karşılanıyor. Fakat çocuklarının yanında olan anne ve babası, kendi masraflarını karşılamakta zorluk çekiyor. Valilik yardımıyla yardım kampanyası başlatan anneanne Meral Güneş, son yapılacak operasyonların ardından Kayra'nın eski sağlığına kavuşacağını söyledi.

Yorumlar (0)