Süleyman Soylu'ya hakaret davası sonuçlandı: 2 kişinin cezası belli oldu

Süleyman Soylu’nun, Üsküdar’da halka konuşma yaptığı esnada Soylu’ya hakaret ettikleri belirlenen ve bu yüzden yargılanan Yıldıray Ç. ve Rıdvan Ç. para cezasına çarptırıldı.

YAŞAM 29.03.2021, 16:25 30.03.2021, 10:15
Süleyman Soylu'ya hakaret davası sonuçlandı: 2 kişinin cezası belli oldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hakaret ettikleri belirlenen 2 sanığa ayrı ayrı olmak üzere 7 bin 80 lira para cezası verildi.

Halka konuşma yaptığı sırada gerçekleşti

İçişleri Bakanı Soylu’nun 17 Mart 2019’da vatandaşa yönelik yaptığı konuşma esnasında Soylu’ya hakaret ettiği iddiasıyla Saadet Partisi Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Üyesi, 45 yaşındaki Yıldıray Ç. ve 23 yaşındaki Rıdvan Ç.’nin karar duruşması görüldü.

Duruşma, Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülürken duruşmaya, Süleyman Soylu’ya vekaleten avukatı Abdullah Danışmaz ve tutuksuz sanıklar katıldı. Soylu’nun avukatı duruşmada söz alarak, şikayetlerinden daha önce vazgeçtiklerini ve herhangi bir taleplerinin olmadığını ifade etti.

Savunmasında kimseye hakaret etmediğini söyleyen Rıdvan Ç., beraatine karar verilmesini talep etti. Bir diğer sanık Yıldıray Ç., olayın yaşandığı gün, Saadet Partisi’nin terör örgütü PKK ile anlaşma yapıldığı ithamlarına ilişkin ‘bunlar yalan, anlaşma varsa Allah bu anlaşmayı yapanların belasını versin’ gibi bir tepki gösterdiğini ve İçişleri Bakanı’na kötü bir söz söylemediğini ifade etti.

Mahkeme tarafların sözlerinin bitiminin ardından duruşmayı karara bağladı ve Yıldıray Ç. ve Rıdvan Ç.’ye, ‘kamu görevlisine hakaret’ suçu sebebiyle 7 bin 80 TL para cezası verdi.

Yorumlar (0)