Yiğit Bulut’un yeni tahmini: Adım adım ilerliyoruz!

Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu son duruma yönelik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, “Yerli ve milli ekonomi modeline doğru adım adım ilerliyoruz” değerlendirmesini yaptı.

EKONOMİ 29.03.2021, 16:34 30.03.2021, 09:39
Yiğit Bulut’un yeni tahmini: Adım adım ilerliyoruz!

Döviz hareketleri üzerinde spekülatif hareketlerin olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, yurt içinde 7 milyar 500 milyon dolar civarında vatandaşın döviz satışı gerçekleştridiğini ifade ederek, “Önümüzdeki dönemde ters dolarizasyon devam edecek” tahmininde bulundu.

Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınmasıyla birlikte ‘kara pazartesi’ gibi bir olgunun oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Yiğit Bulut, verilen mesajlarla piyasaların sakinleştiğinin görüldüğünü söyledi.

‘Ters dolarizasyonla karşı karşıyayız’

Hal dövizde satışın dürdüğünü iddia eden Yiğit Bulut, 2001 yılından bu yana ilk defa ters dolarizasyonun görüldüğün, hatırlatarak, “Dolar kuru 8’in üstüne çıktıkça satış dalgası geliyor. Çatlak büyüyor ve ters dolarizasyonla karşı karşıyayız” dedi.

‘Kimse MB üzerinden spekülasyon yapmasın’

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile artık alışkanlıkların değiştiğini belirten Yiğit Bulut, “Eskiden Türkiye, tam 5 gün kabine değişikliğini konuşuyordu. Yeni sistemde eskisi gibi bürokrasinin bol olduğu bir yapı yok. Sistem çok hızlı” açıklamasında bulundu.

‘Sistem daha hızlı çalışacak’

Yeni sistem ile birlikte bürokratik engellerin aşıldığını söyleyen Bulut, geçmişte Türkiye’de ‘sıcak para prenslerinin’ çok övüldüğünü hatırlattı.

Sıcak parayla Türkiye’nin kaynaklarının yurt dışına taşındığını ve sıcak paranın fön makinesine benzediğini ifade eden Yiğit Bulut, “Geçmişte sıcak para prenslerini hep eleştirdim.  Cumhurbaşkanımız 20 senedir ‘üretim odaklı bir Türkiye’ diyor” dedi.

‘Yerlileştirme ve millileştirme çalışmaları var’

Savunma sanayi alanında önemli millileştirme politikalarının uygulandığına vurgu yapan Yiğit Bulut, yurt dışından dövizle alınan birçok ürünün artık Türkiye’de üretildiğini göreceklerini belirtti.

Piyasanın sapasağlam ayakta durduğunu ifade eden Yiğit Bulut, “Yerli ve milli ekonomi modeline doğru adım adım ilerliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Dolar/TL 8,1854

Sabah saatlerinden itibaren 8 sınırının üstünde kalan dolar/TL paritesi gün sonuna doğru 8,1854 seviyelerinde işlem görüyor.

Yorumlar (0)