Su basan okulda zehirli gaz paniği!

Sakarya'nın Karasu ilçesinde okulun bodrum katını su bastı. 'Karpit' kimyasal maddesinin su ile teması sonucunda zehirli gaz açığa çıktı. Lisede kimyasal alarm verilerek geniş güvenlik önlemleri alındı.

YAŞAM 18.08.2019, 16:42
Su basan okulda zehirli gaz paniği!

Sakarya'nın Karasu ilçesine bağlı Kabakoz Mahallesi'nde bulunan Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bodrum katını şiddetli yağışın ardından su bastı.

'Karpit' kimyasal maddesinin su ile teması nedeniyle zehirli gaz açığa çıktı. Okul görevlileri, durumu hemen yetkililere iletti.

Karbonmonoksit gazı tespit edildi 

İtfaiye ekipleri, olay yerine gelerek ortaya çıkan gaz için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerine bilgi verdi. AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünden 4 personel, bir KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer) aracı ile olay yerine ulaştı. KBRN ekibinin yaptığı ölçümlerin ardından ortamda karbonmonoksit gazı tespit edildi ve gerekli güvenlik önlemleri alındı.

Ekipler, gerekli ölçümleri yapabilmek için gazın havada dağılmasını beklerken, emniyet, itfaiye ve Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri de okul çevresinde güvenlik önlemleri alarak çalışmalarına devam ediyor.

Yorumlar (0)