Sosyal mesafe kuralına uyulmayan minibüsten sağlık görevlileri çıktı!

İstanbul Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçe girişinde şehir içi çalışan toplu taşıma araçlarına yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetim sırasında ayakta yolcu alan bir minibüste 2 sağlık görevlisinin bulunması şaşırttı. 

YAŞAM 02.04.2020, 10:42
Sosyal mesafe kuralına uyulmayan minibüsten sağlık görevlileri çıktı!

Toplu taşıma araçlarında yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yarı kapasite kuralı uygulanmaya başlandı ancak hala bazı kişiler tarafından bu kurala uyulmadığı görülüyor. 

İstanbul Sultangazi'de İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, dün akşam saatlerinde otobüslere, minibüslere ve servis araçlarına yönelik denetim gerçekleştirdi.

Yunus ekipleri tarafından da desteklenen denetimlerde toplu taşımada yarı kapasite kuralına riayet etmeyen ve ayakta yolcu taşıyan sürücülere, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci Maddesi gereği 3 bin 180 liralık idari para cezası kesildi. Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kurallara uyan sürücü ve yolculara da teşekkürlerini sundu. 

Öte yandan, ayakta fazla yolcu taşınan minibüslerdeki yolcuların aşağı indirildiği görüldü. Ekipler, sürücülerin ve vatandaşların kurallara uymaları için uyarıda bulundu. 

Bir minibüs sürücüsü, başka bir minibüsün arıza yaptığını kaydederek, minibüste bulunan yolcuları kendi minibüsüne aldığını ifade etti. 

Bir başka minibüste ise ayakta bulunanların arasında 2 sağlık görevlisinin olması şaşırttı. Minibüsteki yolcular aşağı indirildi. 

Ekipler, zorlu bir süreçten geçildiğine dikkat çekerek, kurallara riayet etmeyenlerin 155 polis imdat hattına ihbar edilmesini talep etti. 

"Durumun ne kadar vahim olduğunu siz daha iyi biliyorsunuz"

Polis ekipleri, yolcular arasında yer alan ve hemşire olduğu ortaya çıkan kadın yolcuya "Durumun ne kadar vahim olduğunu siz bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Lütfen kurallara uyalım, uymayanları uyaralım." şeklinde açıklamada bulundu.


 

Yorumlar (0)