Sivas Belediyesi'nden içleri ısıtan uygulama

Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencisinin, sokak kedilerinin yaralanmalarına karşı tavsiyede bulunduğu uygulamayı dikkate alarak, şehrin birçok noktasına 'kedi çıkabilir' tabelası astı.

YAŞAM 16.02.2021, 18:21 17.02.2021, 11:50
Sivas Belediyesi'nden içleri ısıtan uygulama

Sivas Belediyesi tarafından örnek bir uygulamaya imza atıldı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi son sınıf öğrencisi İrem Yıldırım, belediyeden, şehrin trafik akışının oldukça yoğun olmasından dolayı sokak ve caddelere ‘kedi çıkabilir' tabelası asılmasını talep etti. 

İsteği kabul eden Sivas Belediyesi, kedi ya da diğer sokak hayvanlarına çarpma kazalarının oldukça fazla rastlandığı sokak ve caddelere uyarı tabelaları astı. Sivas Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Duman, ‘kedi çıkabilir' tabelaları ile birlikte, farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

"Aynı gezegeni paylaşıyoruz"

Hayvansever uygulamaya vesile olan üniversite öğrencisi İrem Yıldırım, insanların hayvanlarla aynı gezegeni paylaştığını unutmaması gerektiğine vurgu yaparak, ''Aslında insanlar onların doğal ortamlarında yaşıyor. Onların doğal yaşam alanlarına binalar dikiyoruz, araç park ediyoruz. Dolayısıyla, hayvanların, bizim bu yaşam ortamımızda güvende olduklarından emin olmamız lazım. Bu 'kedi çıkabilir' tabelası da bu hedefe yönelik bir proje. Sürücüler yönünden de faydası olacağı kanaatindeyim.” ifadelerini kullandı.







Yorumlar (0)