"Sigarayı evde eşim, dışarıda devlet yasakladı!"

Samsun'da sigara içme yasağını delen vatandaşlardan biri, "evde eşinin, dışarıda ise devletin sigara içmesini yasakladığını" belirterek adeta isyan etti. 

YAŞAM 12.11.2020, 17:15
"Sigarayı evde eşim, dışarıda devlet yasakladı!"

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında bir tedbir daha alındı. 

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile valilikler ve kaymakamlıkların belirlediği sokak, cadde, durak ve meydanlarda vatandaşların sigara içmelerine yasak getirildi. Söz konusu yasak, 12 Kasım günü hayata geçirildi. Vatandaşların sigara içmek için maskelerini çıkarmaları veya çenelerinin altlarına indirmeleri sonucu bu kararın verildiği ifade edildi. 

Samsun'da sigara yasağına büyük oranda riayet edildiği görüldü. Sigara yasağını bilmediklerini söyleyen vatandaşların ise sokak, cadde, meydan ve duraklara sigara tüketimini sürdürdükleri fark edildi.

O vatandaşlardan biri, "evde eşinin, dışarıda ise devletin sigara içmesini yasakladığını" belirterek adeta isyan etti. Sigarayı nerede içeceklerine dair bir çözüm getirilmediğini belirten vatandaş, aslında en iyi çözümün sigaranın tamamen kaldırılması olduğunu söyledi. 

Köyden yeni geldiğini kaydeden bir vatandaş ise açık alanda sigara içmenin yasaklandığından haberinin olmadığını söyledi. Söz konusu vatandaş, yasağı uygun bulmadığını ancak yine de uymak zorunda olduklarını belirterek, "Peki nerede içeceğiz?" diye sordu. 

Sigara tüketmeyen vatandaşlar ise söz konusu kararın çok yerinde olduğuna dikkat çekerek, sigara içen bir kişi yüzünden 10 kişinin etkilendiğini söylediler.

Yürürken sigara içen kişilerin maskelerini indirmek zorunda kaldıklarını aktaran vatandaşlar, bu kişilerin kendi sağlıklarına da zarar verdiklerini, dolayısıyla sigara yasağına kesinlikle destek verdiklerini ifade ettiler.

Yorumlar (0)