Seçim günü hava nasıl olacak? Meteoroloji paylaştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin verilerini paylaştı. Seçim günü yurt genelinin yağışlı geçmesi beklenirken, sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek. İşte İstanbul, Ankara ve diğer illerde beklenen hava durumu...

YAŞAM 28.05.2023, 09:19 28.05.2023, 11:34
Seçim günü hava nasıl olacak? Meteoroloji paylaştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son incelemelere göre, yurt genelinin çok ve parçalı bulutlu, Doğu Anadolu (Şırnak ve Hakkari hariç), Karadeniz, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi, Akdeniz, Ege, Marmara, Kilis ve Gaziantep tarafları ile Van’ın batı bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Yağışlar ve sıcaklık

Yağışların, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, İç Ege, Marmara’nın doğusu ile Malatya, Ordu, Tokat, Sivas, Kahramanmaraş, Osmaniye, Antalya ve Burdur taraflarında bölgesel olacak şekilde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı meydana gelmesi bekleniyor. Söz konusu kentlerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Sıcaklıkların Akdeniz ve Ege’de 3 ila 5 derece düşüş göstereceği, diğer bölgelerde büyük bir değişiklik yaşanmaması tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)