Saros'a batırılan uçağa dalış yapıldı

Türkiye Su Sporları Federasyonu Edirne İl Temsilci Özkan Arsu, dün Saros Körfezi'nde batırılan Airbus A330 tipi yolcu uçağının hem doğaya hem de dalgıçlara büyük bir fayda sağlayacağını belirterek, "Denizin dibinde uçağımızın görüntülerini net olarak aldık. Dünyanın en temiz denizi olan Saros Körfezi'ne herkesi bekliyoruz." dedi.

YAŞAM 15.06.2019, 16:45
Saros'a batırılan uçağa dalış yapıldı

Dalgıçlar, turizme katkı sunmak amacıyla Edirne'deki İbrice Limanı'nın 1 mil açığında dün batırılan Airbus A330 tipi yolcu uçağını deniz dibinde görüntüledi. 

Türkiye Su Sporları Federasyonu Edirne İl Temsilci Özkan Arsu, Saros Körfezi'nde dünyanın en büyük uçaklarından birinin batırıldığını açıkladı.

Uçağın boyunun 65 metre, kanat genişliğinin ise 60 metre olduğunu ifade eden Arsu, "Uçak batığı hem doğaya hem de dalgıçlara büyük bir fayda sağlayacak. Balıklar uçakta yuva yaparak çoğalacak ve popülasyon artacak. Dalış turizmi açısından da dalgıçlara alternatif bir alan oluştu. Yerli yabancı çok sayıda dalgıcın bu bölgeye gelmesi sağlanacak." şeklinde konuştu.

Arsu, uçağın batışının hemen ardından deniz dibinde toz bulutu oluştuğunu aktararak, "Dün bu buluttan dolayı net görüntüler alamamıştık. Denizin dibinde uçağımızın görüntülerini net olarak aldık. Dünyanın en temiz denizi olan Saros Körfezi'ne herkesi bekliyoruz." dedi. 

Yorumlar (0)