Pekcan'dan OSB'ye Eximbank sözü

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, OSB'nin Eximbank talebine ilişkin, "Eximbank'ın Üsküdar'da, Gebze'de bir şubesi var, Maltepe'de yeni bir şube açılıyor ama buradaki ihracat rakamlarını biraz kıpırdatmamız lazım. Siz ihracatı artırdığınızda söz, buraya hemen Eximbank şubesi açacağız. Elimden gelen desteği vereceğim." dedi.

EKONOMİ 15.06.2019, 17:07 15.06.2019, 17:59
Pekcan'dan OSB'ye Eximbank sözü

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Anadolu Yakası ziyaretleri kapsamında, Tuzla'daki Organize Sanayi Bölgesinde bir otomotiv şirketini ziyaret etti. Bakan Pekcan, burada yetkililerden bilgi aldı.

Fabrika çalışanları ile bir araya gelen Pekcan, buradaki konuşmasında, üretici ve emekçilerin önemine işaret etti ve çalışanlara verdikleri emekten ötürü teşekkür etti.

Pekcan, Türkiye'nin otomotiv yedek parça üretim ve ihracatının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, şunları söyledi: 

"Sizler üretenler olarak sahada vazifenizi en iyi şekilde yapıyorsunuz. Bizler de hükümet olarak ve ekonomi olarak, dünyada, ekonomi dünyasında her alanda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edebilmek ve dünyanın refah seviyesinden Türk vatandaşının daha fazla pay alabilmesini temin için gece gündüz koşturuyoruz."

"İhracatı artırın, şube açalım"

OSB'nin Eximbank talebine değinen Pekcan, şunları söyledi:

"Eximbank'ın Üsküdar'da, Gebze'de bir şubesi var, Maltepe'de yeni bir şube açılıyor ama buradaki ihracat rakamlarını biraz kıpırdatmamız lazım. Hemen bir irtibat bürosu açalım, siz ihracatı artırdığınızda söz, buraya hemen Eximbank şubesi açacağız. Elimden gelen desteği vereceğim.

Eximbank'ın içindeki KOBİ oranını yüzde 70'lere getirdik, üyesi sayısını 11 bin civarına getirdik. Hedefimiz yıl sonuna kadar bunu 12 bin 500'e çıkarmak ve KOBİ oranını da yüzde 75'e çıkarmak. Eximbank kaynaklarının tabana, halka yayılmasını hedefliyoruz."

"İhracatın ithalatı karşılama oranında yüzde 90'a ulaşıldı"

İhracatın ithalatı karşılama oranında mayıs ayında yüzde 90'a ulaşıldığını ifade eden Pekcan, "Böylece de Türkiye'nin dış finansman ihtiyacını geçen senenin ilk 5 ayı ile bu senenin ilk 5 ayını mukayese ettiğiniz zaman 26 milyar milyar dolar aşağı çekmiş oluyoruz. İç ticarette de ticaretin adil, hızlı, güvenilir olması, refah seviyesinin toplumun her kesimine yayılması yönünde çalışmalarımız var." değerlendirmesinde bulundu.

"İstanbul için, hepimiz için çalışacak"

İstanbul'un Türkiye ekonomisi için önemine dikkat çeken Bakan Pekcan, dünya ekonomisinde yaşanan gelişmelere ve İstanbul'da yaklaşan seçimlere ilişkin şu şekilde konuştu:

"Dünyada ticaret savaşları devam ediyor, bütün dünyada korumacılık önlemleri çok arttı. Avrupa ekonomisinin büyümesi ve küresel büyüme yavaşladı. Böyle bir ortamda biz ihracatımızın artmasını sağladık, devam edeceğiz. Binali Bey'i size tanıtmama gerek yok. İcraatçı kimliği ile her zaman ön planda ve hizmet odaklı çalışmış başkanımız. İnşallah bundan böyle de İstanbul için, hepimiz için çalışacak. Türkiye'nin etrafında bir ateş çemberi varken, bizim ayrımcılık, hizipçilik yapma lüksümüz yük, el ele çalışmak zorundayız." 

Yorumlar (0)