Kocaeli'de sağanak can aldı

Darıca'da sağanak yağış sebebiyle su dolan market deposunda boğulma tehlikesi geçiren 2 kadından biri kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

GÜNDEM 16.06.2019, 00:38
Kocaeli'de sağanak can aldı

Kocaeli ilinin Darıca ilçesinde etkili olan sağanak yağışlar sebebiyle su dolan market deposunda boğulma tehlikesi geçiren 2 kadından biri, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış nedeniyle ilçe merkeziyle bazı mahallelerde yollar su altında kaldı.

Nene Hatun Mahallesi Reşat Sokak'ta bulunan ve su dolan bir marketin deposunda boğulma tehlikesi geçiren 2 kadın itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı.

Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan kadınlardan Elif U. (36) hayatını kaybetti.

Hastaneye gelen Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ailelerle görüştükten sonra açıklama yaptı.

Bıyık, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin sel felaketi yaşadığını belirterek, "Maalesef Elif kardeşimizi kaybettik, bir şehidimiz var. Rabbimden ailesine ve sevenlerine sabırlar vermesini diliyorum." diye konuştu.

Yaraların sarılması için Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Darıca Belediyesi ile Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresinin birlikte çalıştığını söyleyen Muzaffer Bıyık, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Vatandaşımızın yarasını sarmak tabii ki görevimiz. Tabii ki Elif'imizi geri getiremeyiz ama elimizden geldiği kadar vatandaşlarımızın yarasını sarmak için hep birlikte seferberlik ilan etmiş durumdayız. Rabbim, Elif kardeşimize rahmetiyle muamele etsin, hastanede olan kardeşimize de şifa ihsan etsin. Allah'a şükür hastanedeki kardeşimizin durumu iyi, hayati tehlikesi bulunmuyor. Bizler, hepimiz görevimizin başındayız. Gerekli tedbirleri de alıyoruz, alacağız. Bundan sonrası için de hazırlıklı olmamız gerekiyor. Büyükşehir Belediyesiyle birlikte bu tür acıların yaşanmasına engel olabilmek için gayret edeceğiz."

Yorumlar (0)