Sarıyer'de kazdıkları 15 metrelik çukura dua asan definecilere suçüstü

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı güvenlik güçleri, devriye gezdiği sırada duydukları jeneratör sesleri üzerine ormanlık bölgeye girdi. Emniyet güçleri, definecilerin oksijen almaları maksadıyla boru sistemi ve jeneratör kurduğunu görünce, şahısların define aradıklarını tespit etti. Yaklaşık olarak 15 metre derinliğindeki 2 çukurda bulunan 3 şahıs, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Şahısların yaklaşık olarak bir senedir kazı yaptıkları belirlendi.

YAŞAM 25.02.2021, 22:42 27.02.2021, 14:00
Sarıyer'de kazdıkları 15 metrelik çukura dua asan definecilere suçüstü

Bahse konu olay, saat 10.30 sularında Sarıyer Garipçe Mahallesi Rumeli Feneri Caddesi üzerinde bulunan ormanlık bölgede meydana geldi. Aktarılan bilgiye göre, 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı bölgesinde devriye görevini gerçekleştiren Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı güvenlik güçleri, ormanlık bölgeden jeneratör sesleri geldiğini fark etti.

Bir senedir kazıyorlarmış

Bunun üzerine bölgeye giriş yaparak yaklaşık 2 kilometre boyunca yürüyen emniyet güçleri, seslerin geldiği yere ulaştığında, oksijen alınması için boru uzatıldığını ve jeneratör sistemi kurulduğunu gördü. Şahısların kaçak kazı yaptığını tespit eden güvenlik güçleri, 3 şahsı kıskıvrak yakaladı ve gözaltına aldı. 2 farklı çukurun kazıldığı, birinin 10 metre diğerinin 15 metre derinlikte olduğu belirtildi. Definecilerin yaklaşık olarak bir senedir kazı yaptıkları tespit edildi.

Girişe dua asmışlar

Güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen çalışmada, definecilerin herhangi bir şeye ulaşmadıkları kaydedildi. Öte yandan, definecilerin kazı yaptıkları çukurun girişindeki ağaca dua astıkları gözlendi. Gözaltına alınan Hamdi A., Necmettin Ç. ve İbrahim B., polis merkezine götürüldü. Söz konusu şahıslara emniyette 'Kültür ve Tabiatlarını Koruma Kanununa Muhalefet' suçundan idari ve adli işlem uygulandı.







Yorumlar (1)
Aslan 3 yıl önce
Bu zor günlerde insanlar bir çıkış yolu bulmaya çalışıyor. Bu bir hayatta kalma mücadelesidir, kurallar ortadan kalkar.