Kılıçdaroğlu: Siyasi partilerin genel başkanları, mahkemeye hakim tayin edemez

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Siyasi parti genel başkanları, mahkemelere hakim tayin edemez. Eğer bunu yapıyorsa, orada söz konusu hakime güven olmaz. Günümüze bir bakın, yargı bağımsızlığı adına herhangi bir şey var mı? Yargı bağımsızlığı diye bir şey yok." dedi.

SİYASET 25.02.2021, 23:18 27.02.2021, 13:59
Kılıçdaroğlu: Siyasi partilerin genel başkanları, mahkemeye hakim tayin edemez

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aksaray programı çerçevesinde şehir merkezindeki esnafı ziyarette bulundu. Yurttaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, kendisine "Kemal dede." diye seslenen bir çocukla fotoğraf çektirdi.

Kılıçdaroğlu, yaklaşık olarak 10 gün evvel hayatını kaybeden, 1994-1999 seneleri arasında Aksaray Belediye Başkanlığı yapmış olan Ahmet Er'in de ailesine taziye ziyaretine gitti.

Bir lokantada testi kebabı kıran CHP lideri, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"Parti genel başkanı hakim tayin edemez"

"33 fezlekenin Meclis'e gelmesi hususunda ne söylemek istersiniz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bir siyasi partinin genel başkanı mahkemeye hakim tayin edemez, kendim de dahil olmak üzere tüm siyasi parti liderleri için söylüyorum. Siyasi parti genel başkanları, mahkemelere hakim tayin edemez. Eğer bunu yapıyorsa, orada söz konusu hakime güven olmaz. Günümüze bir bakın, yargı bağımsızlığı adına herhangi bir şey var mı? Yargı bağımsızlığı diye bir şey yok. Erdoğan'ın talimatları savcılar tarafından derhal yerine getiriliyor mu? Evet. İstediği herkes hapse atılıyor mu? Evet. Şu konuşma şekline bir bakın. 'TBMM'ye gelecek, eller kalkacak, inecek.'. Ya, bunu dediğin kişiler, bu milletin seçtiği vekiller. Bu vekillerin kendi iradesi yok mu? Bu vekiller, 'Şu dosyaya bir de biz bakalım.' demeyecekler mi? Erdoğan, 'Demeyeceksiniz. El kaldıracaksınız, sonra indireceksiniz.' diyor. Bu ne demek oluyor? 19 Mayıs hareketlerini gerçekleştirecekler TBMM'de. Türkiye'ye yazıktır, bu halka yazıktır. Bu şekilde bir yönetim tarzı olur mu hiç? Bu yönetim tarzı, akıldan çok uzak bir yönetim tarzıdır, deve inadına dayanan bir yönetim tarzıdır. Bir inattır tutturmuş gidiyor. Allah akıl, fikir versin. Başka da diyecek bir şey yok."







Yorumlar (0)