Sarıkamış şehitleri için dev kardan şehit heykeller

Sarıkamış Harekatı’nın 106. Yılı için düzenlenecek anma töreni için tam 200 kamyonluk kar taşınarak kardan şehit heykelleri yaptılar.

YAŞAM 05.01.2021, 12:27 05.01.2021, 18:04 Hanife
Sarıkamış şehitleri için dev kardan şehit heykeller

8-9 Ocak'ta gerçekleştirilecek Sarıkamış Harekatı'nın 106. yılı anma etkinliği için ilçedeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin 1. etap oteller bölgesine, Allahu Ekber Dağlarında donarak şehit olan askerlerimizin anısına 200 kamyon kar taşınarak şehit heykelleri yapımına başlandı.

Geçtiğimiz yıl yapılan kardan şehit heykellerinin çok beğenilmesi üzerine Kars Valiliği ve Sarıkamış Kaymakamlığı öncülüğünde Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Öğretim Görevlisi Muhammet Hanifi Zengin'in koordinasyonunda bir grup öğretim görevlisi ve öğrenciler tarafından kardan şehit heykeller çalışmasını sürdürüyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Sarıkamış Kaymakamı Recep Koşal yaptığı açıklamada, bu sene karın geç gelmesi nedeniyle heykelleri Sarıkamış şehitlerini anma etkinliklerine yetiştirmek için yoğun çalışma içerisine girdiklerini belirtti.

Koşal, her yıl ocak ayının ilk haftasında anma etkinliğini düzenlediklerini belirterek, yaklaşık 10 gündür 200 kamyon kar taşındığını söyledi. Koşar, bu çalışmada emeğe geçenlere de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

KAÜ Öğretim Görevlisi Muhammet Hanifi Zengin ise yaptığı açıklamada, “ Soğukta bizler onların anısını yaşatmak için üşüyerek yapıyoruz. Eksi 20 derecede kar ve su ile çalışıyoruz. ” diyerek o dönemlerde askerlerin ne şekilde donduğunu hissedemeseler de yaptıkları bu çalışma ile biraz anlayabildiklerini belirtti.

Askerlerimizin bizler için şehit olduğunu belirten Zengin, “Biz de onların aziz hatırasını gelecek kuşaklara aktarmak için heykel sanatı ile bu çalışmayı yaptık.” dedi.

Sarıkamış şehitlerini anma töreni ise 9 Ocak Cumartesi günü Kardan şehit heykelleri ile açılışı ile başlayacak.

Yorumlar (0)