Çoğu öğrenci değil! Bazıları ise MLKP'li...

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Boğaziçi Üniversitesindeki gösteride 17 gözaltı uygulandığını, 15'inin öğrenci olmadığının belirlendiğini, bazılarının ise terör örgütü MLKP üyesi olduğunun saptandığını duyurdu.

GÜNDEM 05.01.2021, 11:49 05.01.2021, 14:37
Çoğu öğrenci değil! Bazıları ise MLKP'li...

İçişleri Bakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, İçişleri Bakanlığının faaliyetleri ile ilgili "Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirdi.

Salgın ile mücadele

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisiyle mücadele çerçevesinde şimdiye kadar valilikler ve kaymakamlıklar tarafından resen 35.265.087 denetim yapıldığını, 397.694 şikâyet ve ihbarın neredeyse tamamının kontrol edildiğini belirten İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, şu ana kadar izole edilen 8.379.749 insandan 139.693'ünün karantina kurallarına uymadığı ve kendilerini izole etmeleri gerekirken izolasyon kurallarına uymadığının tespit edildiğini bildirdi.

Terörle mücadele

2020 yılında terör örgütü mensubu 321 teröristin teslim olduğunu, teslim olanlardan 243'ünün aileleriyle yapılan görüşme neticesinde ikna edildiğini ve dağdan indirildiğini kaydeden İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, 2020 yılı boyunca düzenlenen operasyonlarda bölücü terör örgütü PKK mensubu 104 teröristin etkisiz duruma getirildiğini, bunlardan 9'unun ise İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi'nde "kırmızı kategoride" aranan sözde üst düzey yönetici olduğunu dile getirdi.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylem

Boğaziçi Üniversitesinde düzenlenen protesto gösterisi esnasında kahraman Türk polisine karşı atılan sloganları "hadsiz" olarak nitelendiren İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı, Türk polisine "katil" denilmesinin kabul edilemez olduğunu, buna sessiz kalmalarının mümkün olmadığını ifade etti.

İsmail Çataklı, Boğaziçi Üniversitesi önündeki protesto gösterileri sırasında toplam 17 kişinin gözaltına alındığını, gözaltı uygulananlardan 15'inin öğrencilikle alakalarının bulunmadığını, hatta bazılarının terör örgütü MLKP ile bağlarının saptandığını bildirdi.

Suriyeli sığınmacılar

Çataklı, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli sığınmacılardan ülkelerine dönenlerin sayısının bugün itibarıyla 422.258'e yükseldiğini de açıklamalarına ekledi.

Yorumlar (0)