Şanlıurfa’da sel: TIR sürücüsü için çalışmalar devam ediyor

Şanlıurfa'da meydana gelen sel felaketinin ardından sulara kapılan tırın sürücüsü Emin Ergün'e erişilmesi adına gerçekleştirilen arama kurtarma faaliyetleri sürüyor.

YAŞAM 21.03.2023, 12:05
Şanlıurfa’da sel: TIR sürücüsü için çalışmalar devam ediyor

Depremin ardından selin etkilediği kentlerden Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Bozova ve Hilvan ilçeleri arasındaki kara yolunun Yalıntaş Mahallesi güzergahında 15 Mart günü selin etkisiyle sürüklenen tıra, Atatürk Baraj Gölü tarafında ulaşıldı.

Sel suları balçığa dönüştü

Bozova İlçe Jandarma Komutanlığı, Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ve Jandarma Arama Kurtarma ekipleri ile dalgıçların da yer aldığı 100 kişiden meydana gelen ekip, bu bölgede faaliyetlerini çoğalttı. Ekipler, baraj gölü şeridinden ortalama 30 metre açıklıkta bulunduğu belirlenen tırı sudan çıkarmak üzere iş makinelerinin de yardımıyla bu bölgeye dolgu işlemi sağlanıyor.

Bölgede şiddetli yağışların etkisiyle beraber yapılan dolgunun erimesine sebebiyet veriyor. Çevreden bölgeye dökülen sel suları da arama sağlanan kıyı şeridini bulandırarak balçığa dönüştürdü. Bozova Kaymakamı Akın Oruç'un idaresinde devam eden çalışmaları, 24 yaşındaki TIR şoförü Emin Ergün'ün yakınları da merakla takip ediyor.

Yorumlar (0)