Şanlıurfa'da tedavi gören kuduz hastası, hayatını kaybetti

Suriye’nin Telabyad şehrinde başıboş köpek saldırısına maruz kalarak yaralanan ve kuduz teşhisi ile Şanlıurfa’da tedavi altına alınan Hasan Halil Faras (30) bugün hayatını kaybetti. Faras, geçtiğimiz günlerde Akçakale'de tedavi gördüğü hastaneden kaçmış, boş bir arazide bulunarak, Arapça bilen kişiler tarafından ikna edilip, tekrar tedavi altına alınmıştı.

YAŞAM 23.08.2023, 16:50 23.08.2023, 17:00
Şanlıurfa'da tedavi gören kuduz hastası, hayatını kaybetti

Suriye'nin Tel Abyad şehrinde başıboş köpeğin saldırısına uğrayan Hasan Halil Faras yaralanmıştı. Tedavisine ülkesinde başlanan Faras'a doktorlar tarafından kuduz teşhisi konuldu. 19 Ağustos tarihinde Tel Abyad'ın sınır komşusu olan Şanlıurfa’daki Akçakale Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Faras, bir odada karantinaya alınmıştı.

Kuduz hastası adam, hastaneden kaçmıştı

Odanın kapısını açıp dışarı çıkan Hasan Halil Faras, bir hasta yakınının da cep telefonunu alarak, hastaneden kaçmıştı. Hasta yakınının şikayeti üzerine hastane, güvenlik kamerası kayıtlarında yapılan inceme sonucunda, telefonu alıp kaçan şüphelinin Hasan Halil Faras tespit edilmiş ve polis ile sağlık ekipleri tarafından arama çalışması başlatılmıştı.

Faras, hastaneye 10 kilometre mesafede olan Dibat Mahallesi'ndeki boş bir tarlada bulunmuş ve kendisini ikna etmesi için Arapça bilen görevliler çağrılmıştı. Uzun uğraşların sonrasında ikna edilen Hasan Halil Faras, özel kıyafetli ekipler tarafından ambulans ile Akçakale Devlet Hastanesi'ne yeniden götürülmüştü. İlçede tedirginlik ve panik yaratan olay üzerine hasta Faras, tedavi için Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmişti.

Cenaze Suriye’ye gönderildi

Köpek saldırısı sonucu kuduz olan Hasan Halil Faras, bu sabah tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Faras'ın cenazesi, defnedilmek üzere Suriye'ye gönderildi.

Yorumlar (0)