Şanlıurfa'da horoz dövüştürenlere operasyon düzenlendi

Şanlıurfa'ya bağlı Siverek ilçesinde 70 kişinin içinde bulunduğu horoz dövüştürme salonuna güvenlik güçleri tarafından operasyon düzenledi. Operasyonda, işletme sahibine 105 bin TL cezai işlem uygulanırken, 17 horoz ise ele geçirildi.

YAŞAM 27.01.2021, 00:12 27.01.2021, 12:46
Şanlıurfa'da horoz dövüştürenlere operasyon düzenlendi

Aktarılan bilgiye göre, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı asayiş büro ekipleri, 'kumar oynanmasına mekan ve imkan oluşturma suçunun' tespit edilmesine yönelik belirlenen bir adrese operasyon gerçekleştirdi. 

Kolluk kuvvetleri, beraberinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince Fırat Mahallesi'nde faaliyette olan ikamette gerçekleştirdiği operasyonda, işletme sahibi ile beraber 71 kişiye salgın kurallarına uymamaktan dolayı idari para cezası uyguladı. 

Ayrıca, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince işletme sahibi olduğu belirlenen Ü.T. adlı kişiye 5199 sayılı kanununa muhalefet etmek suçundan 17 horoz için toplamda 105 bin 400 TL idari para cezası verdi. 

Ekipler tarafından el konulan 17 adet hayvan, Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne nakledildi.

Söz konusu mekanda gerçekleştirilen aramada ise horoz dövüşü yaptırmak maksadıyla düzenlenmiş 25 metre uzunluğundaki dövüş alanı, içerisinde horozların adlarının, kişi ve para miktarlarının yazılı bulunduğu defter, horozların ayaklarını ve gagalarını sivrileştirmeye yarayan alet ile horozların ağırlığının ölçülmesinde kullanılan hassas terazi, güvenlik güçleri tarafında ele geçirildi.











Yorumlar (0)