Samsun'da doktora silah çeken saldırgan, sağlık çalışanları tarafından kınandı

Samsun Bafra’da sağlık çalışanları, Bafra Devlet Hastanesi'nde doktora saldırı düzenleyen hasta yakınını kınadı.

YAŞAM 25.07.2023, 17:36 26.07.2023, 13:46
Samsun'da doktora silah çeken saldırgan, sağlık çalışanları tarafından kınandı

Beyin cerrahı Ömer Özkan'a silah çeken hasta yakınına tepki gösteren sağlık çalışanları, Bafra Devlet Hastanesi önünde bir araya toplandı.

Hastane önünde konuya ilişkin açıklama yapan Samsun Tabip Odası Başkanı Ömer Faysal Çadır, sağlıkta şiddet olaylarının sağlık sistemindeki en karanlık perde olduğunu dile getirdi.

‘‘Bu saldırılar sizleri iyileştirme çabamızı köreltmektedir’’

Çadır, "Bu perde bütün çalışanlarımızın çalışma heyecanını kırmakta ve sizleri iyileştirme çabalarımızı da köreltmektedir. Bizleri ise ruhsal olarak eriyip bitirmektedir" şeklinde konuştu.

Meslektaşları Özkan'a karşı yapılan saldırının öfkesi ve üzüntüsü içinde olduklarını ifade eden Çadır, sözlerine şu şekilde devam etti:

‘’Bir meslektaşımızın daha mı ölmesi gerekiyor?’’

Çok şükür ki söz konusu saldırı çalışma arkadaşlarımıza ve meslektaşımıza zarar verilmeden bertaraf edilmiştir. Ancak şimdi buna sevinerek şükür mü etmeliyiz orasını bilemedik. Bizler sağlık çalışanları ve doktorlar olarak, insanların canını kurtarmak için çabalayanlar ölüme, öldürülmeye ramak kala bir mesafede öldürülme riski ile yaşayıp, öldürülmediğimizde de şükür mü etmeliyiz? Biz bunu hak etmiyoruz. Bu hastane öldürmek için değil yaşatmak için çabalama yeridir ve bizler burada bunu yapıyoruz. Birçok hastanede bulunduğu gibi bizim hastanemizin girişinde de kurulan x-ray cihazları ne işe yaramaktadır? Yine bir meslektaşımız öldürüldükten sonra kurulma kararı alınan bu cihazların çalışır hale getirilmesi için bir meslektaşımızın daha mı ölmesi gerekiyor?"

‘‘Samsun Tabip Odası olarak bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız’’ diyen Çadır, saldırıyı kınamak adına bugün iş bırakma eylemi yapacaklarını da söyledi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Samsun Şube Başkanı Aysel Ocak ise saldırıyı kınadıklarını ifade etti.

Hasta yakını S.U. tarafından silah çekilerek saldırıya uğrayan doktor Ömer Özkan ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kızını ameliyat etmiştim. Hastanın şu an ağır bir durumu bulunmuyor. Hastayı izolasyon amacı ile tutuyorduk. Hastamın babasını ben hiç görmedim. Kızının sıkıntılı herhangi bir durumunun bulunmadığını konuşuyordum. Bir anda, 'Seni öldüreceğim' diye bağırarak üstüme yürüdü. Ben kendisine söylenince de silahına davrandı. Mermiyi silahın ağzına vererek bana doğru doğrulttu. Ben hasta yakınını sakinleştirmek için uğraşıyordum. O esnada hastane çalışılanları araya girdi, silahı adamın elinden almaya çalışırken silah birden ateş aldı ve tavana isabet etti. O esnada yetkililer gelerek şahsı etkisiz hale getirdi."

Hasta yakınından şikayetçi olduğunu ifade eden Özkan, "Polis olduğu, malulen emekliliğe ayrıldığı için psikolojik sorunlarının olduğu söylenen bu şahısın halen silah taşıması, hastane gibi bir kamu kurumuna belinde silah ile girmesini anlamış değilim" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)